Kalaa punaisessa kastikkeessa 3.5.2000

toim. Kati Nappa

500-600 g kuhaa,
haukea tai muuta kalaa fileinä
suolaa, mustapippuria

Kastike:


2 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
2 laakerinlehteä
suolaa, mustapippuria
ripaus cayennepippuria

Pinnalle:


n.1 dl vaaleaa leipää muruina tai raasteena
(ei korppujauhoja)
2 valkosipulinkynttä
n. 1/2 dl hienonnettua persiljaa
10-15 mantelia

Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna porista n. 15 min. Poista laakerinlehdet ja surauta halutessasi tasaiseksi sauvasekoittimella.

Leikkaa kalafileet n. 150 g:n paloiksi, mausta suolalla ja pippurilla ja nosta kypsymään kastikkeeseen. Anna hautua miedolla lämmöllä fileiden paksuudesta riippuen 10-15 min.

Voit tarjota kalan myös näin yksinkertaisesti perunoiden kanssa ilman kuorrutusta. Jos valmistat kuorrutuksen, kaada kastike uuninkestävään astiaan, lisää kalapalat ja kypsennä liedellä tai uunissa 180-200 asteessa 10-12 min.

Sekoita kuorrutusta varten leipäraaste, hienonnettu persilja, puserrettu tai silputtu valkosipuli ja mantelirouhe ja levitä kalan päälle. Anna kuorruttua kuumassa uunissa tai grillivastuksen alla muutama minuutti. Tarjoa heti perunoiden, riisin tai pastan ja leivän kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat