Mainos

Kala-aktiivi Pääkkönen ihmettelee ympäristöministerin vesivoimapuheita

Näyttelijä, kala-aktiivi Jasper Pääkkönen hämmästelee tuoreen ympäristöministerin Sanni Grahn-Laasosen (kok.) puheita vesivoiman mahdollisesta lisärakentamisesta Suomeen

Pääkkönen ihmetteli MTV:n Uutislivessä, kuinka ympäristöministeri voi tosissaan esittää koskien suojelulain purkamista tällä vuosikymmenellä.

– Koskiensuojelulaki on ehkä suomalaisen luonnonsuojelun tärkein yksittäinen saavutus. Tällä lailla on suojeltu viimeiset vapaat kosket, kun alkoi olla vaarana, että ne kaikki padotaan noin kolmisenkymmentä vuotta sitten.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Jyrkkää kritiikkiä saa osakseen myös Kemijoki Oy, joka vakuutti tänään pitävänsä vaelluskalojen palauttamista tärkeänä.

Kemijoki Oy ympäristöpäällikkö Erkki Huttula arvioi MTV Uutisille, että vaelluskalojen palauttamiseen tähtäävät toimet tulisivat viemään kuitenkin kymmeniä vuosia.

Pääkkönen naurahti epäuskoisena kuulleessaan Huttulan arvion.

– Kemijoki oy on iältään 70 vuotta. Yhtiö pakoilee sekä ympäristö- että yhteiskuntavastuutaan. Käsittämätöntä, että olemme vieläkin siinä pisteessä, että spekuloidaan ja tehdään pieniä lupauksia. Annetaan ymmärtää, että jotain konkreettista tapahtuu, mutta tosiasiassa mitään ei tapahdu, hämmästelee Pääkkönen

Pääkkösen mukaan yhtiön olisi lopetettavaa katteettomien lupausten anto ja ryhdyttävä käytännön toimiin eli kalateiden rakentamiseen.

– Tämä ei edes mitenkään vaikuta Kemijoki oy:n sähköntuotantoon, vaan muuttaisi sitä piirun verran vihreämmäksi. Vähintä, mitä yhtiö voi tehdä ympäristön ja yhteiskuntavastuun eteen, on aloittaa kalateiden rakentaminen nyt heti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.