Mainos

Kaksosvauvojen taposta epäilty äiti haluaa vapaaksi

26-vuotias virolaisnainen vangittiin noin neljä viikkoa sitten todennäköisin syin epäiltynä kahdesta taposta. Hän vaatii vapauttamistaan huomisessa Hyvinkään käräjäoikeuden istunnossa.

Istunto järjestetään aamulla käräjäoikeuden Riihimäen toimipisteessä. Epäiltyä ei kuitenkaan kuljeteta istuntoon Riihimäelle, vaan hän osallistuu käsittelyyn videoyhteyden välityksellä Järvenpään poliisiasemalta, todennäköisesti vasta sitten kun tarve hänen kuulemiseensa istunnon aikana ilmenee.

Rikoskomisario Tero Muurman Keski-Uudenmaan poliisista kertoo, että käsittelyä aiotaan vaatia salattavaksi tutkinnallisista syistä.

Myös vauvojen isäksi epäilty virolaismies on aiemmin vaatinut vangitsemisensa käsittelyä uudelleen. Lokakuun lopulla järjestetyssä istunnossa käräjäoikeus päätti kuitenkin pitää 43-vuotiaan miehen edelleen vangittuna.

Lain mukaan todennäköisin syin -perusteella tehtyä vangitsemista on käsiteltävä uudelleen kahden viikon kuluttua vangitsemispäätöksestä, mikäli epäilty itse sitä pyytää.

Ensimmäinen kaksosvauvoista löytyi kuolleena Nurmijärven Klaukkalasta 9. lokakuuta ja toinen pari päivää myöhemmin. Poliisi ei ole vahvistanut vangittujen olevan surmattujen vauvojen äiti ja isä.

Tutkinnassa on yhä useita avoimia kysymyksiä, Muurman kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.