Mainos

Kaksoskuutit videolle Saimaalla

Luontokuvaaja Juha Taskinen on saanut kameransa linssin eteen erittäin harvinaisen norppaperheen, jota kukaan ei ole aiemmin päässyt kuvaamaan.

Norpan suojelulle omistautunut Taskinen onnistui tallentamaan kamerallaan norppaperheen, jolla on kaksoset. Kaksoset ovat norpalla äärimmäisen harvinainen ilmiö. Taskinen on ainoana onnistunut kuvaamaan ne videolle yhdessä emän kanssa.

- Pittää myöntää, että minä pussailin rantakiviä ja suutelin niitä mäntyjä siellä, mulla oli niin onnellinen hetki. 30 vuotta näitä tuhansia reissuja on tullut tehtyä ja nyt se tapahtu, että se suurin mitä voi tämmönen norppaimmeinen nähä niin nyt se on tapahtunut, Taskinen hehkuttaa.

- Tärkeintä on että nöyryyttä on ja mennee tuonen kelissä kuin kelissä. Kyykkii siellä kuusen juurella ja yötä kärvistelee siellä, ja sitten tapahtuu jotakin. Joka päivä Saimaalla tapahtuu jotakin ihmeellistä näihen norppien kanssa.

Taskinen on jo nimennyt kuuttikaksoset.

- Arka ja Parka. Arka on semmonen valpas ja seuraa hirmu tarkasti, tarkemmin kuin emä, että mitä siellä rannalla rapisee. Mikä kuvvaaja siellä oikein on, ja pulahtaa tarvittaessa avantoon. Tämä Parka kuutti makkailoo jäällä ja uotteloo vain, että milloin emo tulloo ja ynisöö ja oottaa sitä imetystä.

Juha Taskinen on myöntänyt itkeneensä monen verkkoon kuolleen tutun kuutin vuoksi. Nyt hän on taas toiveikas.

- Näiden kaksoskuuttien elämä näyttää kyllä hyvältä, että mie uskon että niistä tulloo oikein vahvoja Saimaan sukeltajia ja ne pärjää siellä. Se on verkkorajoitus aluetta, sinne ei verkkoja nyt keväällä lasketa ja siellä on hyviä kalapaikkoja, rauhallisia rantoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.