Mainos

Kaksivuotias löytyi umpihangesta - humalaiselle äidille sakkoja

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 30-vuotiaan äidin päiväsakkoihin alle 2-vuotiaan lapsensa heitteillejätöstä.

Nainen vei viime tammikuussa lapsensa ulos kovaan pakkaseen keskellä yötä. Ohi ajanut ambulanssi löysi lapsen vaunut sekä niiden vierestä myös äidin harhailemasta Helsingin keskustan tuntumasta.

Ambulanssin kuljettaja kiinnitti huomiota Mannerheimintiellä keskellä liikenneympyrää umpihangessa kumollaan olleisiin lastenvaunuihin.

Vaunuista löytyi lapsi, jolla ei ollut käsineitä ja jonka vaatteet olivat virtsasta märät. Rattaissa oli lunta ja lapsen sormet olivat kylmettyneet puolittain valkoisiksi. Myös lapsen posket ja nenänpää olivat paleltuneet ja ruumiinlämpö oli laskenut jonkin verran.

Sekä äiti että lapsi toimitettiin sairaalahoitoon.

Lastenklinikalle vietyä lasta lämmitettiin lämpöpeiton alla. Paleltuneita sormia hoidettiin taitoksin ja voitein. Nopeasti annetun sairaalahoidon vuoksi lapsella ei todettu vakavampia vammoja.

Nainen pyysi käräjäoikeudessa, ettei häntä syyntakeettomana tuomittaisi rikoksesta. Hän katsoi olleensa tekohetkellä psykoosissa, ja että hän ei siten olisi vastuussa teostaan.

Käräjäoikeuden mielestä naisen sekavuustila oli itse aiheutettu. Nainen oli nauttinut illalla ennen liikkeellelähtöä uutta lääkettä yhdessä alkoholin kanssa.

Nainen tuomittiin kuun alussa 330 euron sakkoihin heitteillepanosta ja vammantuottamuksesta. Rangaistusta alensi se, että tapauksen jälkeen hänen oikeuksiinsa lapsen huoltajana on puututtu.

Nainen velvoitettiin korvamaan lapselleen kärsimyksistä yhteensä 800 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.