Kaksintaistelijat: Kolmas tukipaketti Kreikalle – kyllä vai ei?

Kreikka on ilmoittanut, että sen rahat ovat pian taas lopussa. Yleinen arvio on, että Kreikka tarvitsee kesällä kolmannnen tukipaketin, josta Suomen osuus olisi noin miljardi.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki suhtautuu kolmanteen tukipakettiin varauksella.

– Olisi järkevämpää, että pohdittaisiin niitä kahden ensimmäisen tukipaketin lainoja, Arhinmäki sanoo MTV Uutisten Kaksintaistelussa.

– Helpottamalla niitä lainaohjelmia ja rajuimpia leikkausohjelmia, jotka ovat ajaneet Kreikan taloutta entistä ahtaammalle.

Arhinmäki korostaa, ettei hän kuitenkaan puhu Kreikan velkojen anteeksiantamisesta.

– Velkojen anteeksianto on aivan eri asia kuin velkojen järjesteleminen niin, että Kreikka pystyy nousemaan jaloilleen ja maksamaan lainojaan takaisin. Tämä on järkevämpää kuin vanhojen velkojen päällä laittaa uutta velkaa.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ei tyrmää kolmatta tukipakettia suoralta kädeltä.

– Pitää ajatella ihmisiä niin Suomessa kuin Kreikassakin siten, että luodaan kasvunäkymiä ja luodaan sellaiset edellytykset, että Kreikka maksaa mahdollisimman ison osan veloistaan takaisin, Niinistö toteaa.

– Velkapaketit ovat kokonaistalouden kannalta kuitenkin sivuasia. Ja sitä on harkittava, ovatko ne välttämättömiä.

Arhinmäen mukaan kolmannen tukipaketin hyväksyminen riippuisi täysin sen ehdoista.

– Jos ehtoina on samanlaiset leikkaukset, mitä oli näissä kahdessa ensimmäisessä paketissa, ja joka syöksi Kreikan taloutta entistä huonompaan jamaan, niin ei missään tapauksessa.

Lue myös:

    Uusimmat