Mainos

"Kaksilon" parisuhde toimii kahden yksilön suhdetta paremmin

Kaikki tuntevat niitä pariskuntia, jotka ovat kaikessa toiminnassaan aina "me", ei koskaan "minä ja sinä". Uusi tutkimus puolustaa me-pariskuntia.

Ensin on kaksi yksilöä, minä ja sinä. Sitten tulee yksi kaksilo, me, määriteltiin eräässä vessanseinäkirjoituksessa. Tämä kuvastaa hienosti niitä pariskuntia, jotka puhuvat aina toimistaan me-muodossa. Joitain tämänkaltainen "kaksilo" saattaa ärsyttää, mutta uusi Kalifornian yliopistossa tehty tutkimus puolustaa näitä pariskuntia.

Tutkimuksen mukaan "me"-parit ovat parempia ratkomaan konflikteja ja selviämään riidoista, kuin muut pariskunnat.

Tutkimuksessa analysoitiin 154 keski-ikäisen ja sitä vanhemman pariskunnan erimielisyyksiä ja riitoja. Pariskunnat, jotka käyttivät puheessaan runsaasti me-muotoa, suhtautuivat toisiinsa keskimääräistä positiivisemmin. Nämä parin tuottivat toisilleen myös keskimääräistä vähemmän psykologista stressiä.

Vastapainona ne parit, jotka olivat enemmän "yksilöitä" eli käyttivät puheessaan paljon minä ja sinä -muotoja olivat keskimäärin vähemmän tyytyväisiä avioliittoonsa tai parisuhteeseensa. Mitä vanhempi pariskunta oli, sitä selkeämmin tämä näkyi.

Lisäksi tutkimuksessa selvisi, että me-parit selvisivät elämän vastoinkäymisistä muita pareja paremmin.

Tutkimus julkaistiin Psychology and Aging -julkaisussa.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Psychology and Aging

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.