Mainos

Kaksikuorinen ilmanvaihtokanavisto

Loistoristeilijöissä käytetyllä ratkaisulla päästään eroon ilmanvaihtokanavaan tiivistyvästä kosteudesta.

Rakennusten energiankulutusta ja -säästöä koskevat määräykset kiristyvät jatkuvasti. Tämä näkyy muun muassa erilaisten lämpöpumppujen suosion jatkuvana kasvuna. Niillä saavutetaankin selvää energiansäästöä ja monessa lämpöpumpussa pystytään ylimääräisenä bonuksena myös viilentämään sisäilmaa kesäaikana. Viilentäminen asettaa kuitenkin kanavistolle omat vaatimuksensa: sen täytyy olla todella tiivis ja hyvin eristetty, ettei lämpimään ja kosteaan vuodenaikaan syntyisi kosteuden tiivistymisestä aiheutuvia ongelmia.

Ratkaisuksi on tarjolla uudenlainen, kaksoiskuorinen kanavisto, joka toimitetaan valmiina eristeineen ja tiivisteineen. Tiiviyden takeena on myös se, että sisäkanava pysyy asennettaessa täysin ehjänä: sinne ei tule reikiä, koska pop-niitillä tai poraruuvilla tarvitsee lävistää vain ulkokuori. Koska sisäpinnasta ei törrötä niitinpäitä tai muita epätasaisuuksia, kanaviin ajan mittaan kertyvät epäpuhtaudet eivät kasaudu niihin. Ilman virtaus pysyy tasaisena ja kanavien nuohous on helppoa.

Keksintö ei ole sinänsä uusi. Kanavaa on käytetty jo parinkymmenen vuoden ajan trooppisille vesille rakennetuissa loistoristeilijöissä, joissa tuo kondensio-ongelma on tietysti aivan omaa luokkaansa. Sellainen testi on osoittanut varmasti sen, että ratkaisua voidaan käyttää turvallisesti myös suomalaisessa asuinrakennuksessa.

Etuna nopeampi asennus

Putki kulkee usein kylmässä ullakkotilassa. Siellä kanava pitää eristää, mutta eristeeksi riittää 100 millimetrin kerros puhallusvillaa. Valmistajan tutkimusten mukaan se on lämmöneristyskyvyltään olennaisesti parempi kuin 100 millimetrin eriste tavanomaisessa spiroputkessa.

Hinnaltaan tämä Double Duct -putki on jonkin verran perinteistä, yksikuorista putkea kalliimpaa, mutta ero saadaan takaisin nopeutuneena asennuksena: samassa ajassa kuin urakoitsija tekee kaksi pientaloa spiroputkella eristeineen, tällä putkella tulee valmiiksi kolme. Lyhentynyt työaika saa näin aikaan kokonaisedullisen lopputuloksen.

Lisätietoja:

Double Duct

Fläkt Woods Oy

(JKA 11.4.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.