Kaksikko putosi veneestä – sinnitteli avomerellä uskomattomat 14 tuntia

Yhdysvalloissa Floridassa viikonloppuna kalastamassa ollut poppoo pääsi nostamaan veneeseensä hieman toisenlaista saalista kuin kalastusreissulla yleensä. Kalastusporukka löysi nimittäin keskeltä merta yli puoli vuorokautta veden varassa pelastusta odottaneen pariskunnan.

50-vuotias Sean McGovern ja 52-vuotias Mellisa Morris olivat pudonneet veneensä kyydistä perjantaina noin kuudelta illalla. Veneessä oli ollut vaihde päällä, jonka vuoksi kaksikko pystyi veteen jouduttuaan vain katsomaan aluksensa lipuvan pois paikalta.

Siitä eteenpäin pariskunta yritti sinnitellä veden varassa. Tapauksesta uutisoi CNN.

Mies keskellä merta heilutti T-paitaa

Kalastajaseurue, johon kuului sattumalta poliiseja sekä palomies, löysi kaksikon veden varasta seuraavana aamuna yli kymmenen kilometrin päästä rannikolta. 

– He olivat hyvin onnekkaita. Heillä ei ollut mitään viestivälineitä, rannikkovartioston edustaja Mark Barney kommentoi CNN:lle.

– He yrittivät kiinnittää ihmisten huomion T-paidalla. Se, että heidät löysivät vapaalla olleet poliisit ja palomies – siinä on jo tuuria kerrakseen.

Palomiehen ja poliisien seurue havaitsi jonkinlaista liikettä vedessä kahdeksalta lauantai-aamuna.

– Näimme lintujen sukeltevan. Kun tulimme lähemmäs, näimme kalojen pomppivan. Ja sitten näimme miehen, joka heilutti meille paidallaan, poliisi Adam White kuvaili.

Miehet vetivät McGovernin ja Morriksen veneeseensä. Kaksikko oli uuvuksissa ajelehdittuaan vedessä, he kärsivät lievästä hypotermiasta sekä meduusojen pistoksista.

Venekin löytyi vielä myöhemmin

Kalastajat luovuttivat pelastetut rannikkovartioston haltuun, joka kuljetti kaksikon Fort Lauderdaleen.

Rannikkovartioston mukaan oli melkoinen ihme, että pari jaksoi sinnitellä vedessä niin pitkään ja vielä ilman pelastusvlineitä.

– Monet eivät pidä pelastusliivejä päällä, koska eivät ajattele joutuvansa veden varaan, Barney totesi.

– Oli ihme, että he pystyivät polkemaan vettä niin pitkään että heidät pelastettiin.

Rannikkovartioston mukaan kaksikon vene ajautui Fort Lauderdalessa sijaitsevalle rannalle vielä myöhemmin lauantaina. 

Lue myös:

    Uusimmat