Kaksi ylitse muiden: Nämä elokuvat kahmivat Oscar-ehdokkuuksia

Elokuva-alan arvostetuimmat palkinnot, Oscar-patsaat, jaetaan Los Angelesin Dolby-teatterissa 24. helmikuuta.

Kaksi viime vuoden elokuvaa ovat nousseet ylitse muiden Oscar-ehdokkuuksia jaettaessa. Steven Spielbergin Yhdysvaltain presidentistä Abraham Lincolnista kertova Lincoln on saanut 12 ehdokkuutta. Pääosan esittäjä Daniel Day-Lewis on ehdolla parhaaksi miesnäyttelijäksi, minkä lisäksi Lincoln sai muun muassa parhaan elokuvan, parhaan käsikirjoituksen, parhaan ohjauksen ja parhaan nais- ja miessivuosan Oscar-ehdokkuudet.

Lähelle pääsi myös Ang Leen intialaispojan ja tiikerin selviytymistarinan kertova Piin elämä, joka on niin ikään ehdolla parhaaksi elokuvaksi, sekä muun muassa parhaasta ohjauksesta, käsikirjoituksesta ja kuvauksesta.

Edellämainittujen lisäksi parhaan elokuvan Oscarista kilpailevat Les Misérables, Argo, Rakkaus, Zero Dark Thirty, Unelmien pelikirja, Django Unchained ja Beasts of the Southern Wild.

Parhaan mies- ja naispääosan esittäjien ehdokaslistot ovat täynnä Hollywoodin huippunimiä. Miespääosan pystistä kilpailevat Day-Lewisin lisäksi Bradley Cooper (Unelmien pelikirja), Hugh Jackman (Les Misérables), Joaquin Phoenix (Mestari) ja Denzel Washington (Lento).

Naispääosaehdokkaat puolestaan ovat Jassica Chastain (Zero Dark Thirty), Jennifer Lawrence (Unelmien pelikirja), Emmanuelle Riva (Rakkaus), vasta 9-vuotias Quvenzhané Wallis (Beasts of the Southern Wild) ja Naomi Watts (Selviytyminen).

Vedonlyöntitoimistot povaavat Lincolnille menestystä Oscar-gaalassa. Esimerkiksi Unibetin kertoimien perusteella elokuvan uskotaan vievän voiton parhaan elokuvan, ohjauksen, miespääosan ja käsikirjoituksen kategorioissa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat