Kaksi Yhdysvaltain erikoisjoukkojen sotilasta katosi yöllisessä operaatiossa Somalian rannikolla

Kahden Navy Seal -sotilaan etsinnät jatkuvat edelleen.

Kaksi Yhdysvaltain laivaston erikoisjoukkojen sotilasta katosi, kun he olivat suorittamassa maihinnousuoperaatiota torstaiyönä Somalian rannikolla. 

ABC News kertoo sotilaiden valmistautuneen alukseen nousuun kovassa merenkäynnissä Adeninlahdella, kun yksi heistä liukastui tikkailta. Laivaston erikoisjoukkojen ohjeiden mukaan yhden sotilaan pudotessa mereen, toinen hyppää perään pelastaakseen hänet. 

Sotilaiden etsintä- ja pelastusoperaatiot ovat edelleen käynnissä Adeninlahdella.

Yhdysvaltain asevoimien sotatoimialueen päämaja tiedotti perjantaina sotilaiden katoamisesta ja lisäsi, ettei heidän henkilöllisyyksiään paljasteta tässä vaiheessa. Tarkkaa syytä operaatiolle ei myöskään paljastettu. 

Entinen Yhdysvaltain virkamies kuvaili yleisesti yöllisiä maihinnousuoperaatioita erittäin monimutkaisiksi ja vaarallisiksi laivaston sotilaille. 

Yhdysvaltain laivaston toiminta on keskittynyt viime aikoina Adeninlahdelle, sillä Jemenin huthikapinalliset ovat marraskuun puolivälin jälkeen tehneet hyökkäyksiä kauppalaivoja vastaan Punaisellamerellä. Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan kyseisellä tapauksella ei kuitenkaan ole yhteyttä huthikapinallisiin, kertoo The New York Times

Lue myös:

    Uusimmat