Mainos

Kaksi ydinsukellusvenettä törmäsi Atlantilla

Britannian ja Ranskan ydinsukellusveneet ovat törmänneet toisiinsa Atlantilla aiemmin tässä kuussa. Maiden puolustusministeriöt vahvistavat kolarin.

Molemmat sukellusveneet vaurioituivat, mutta törmäyksessä ei aiheutunut henkilövahinkoja eikä radioaktiivisia vuotoja. Nimettömänä pysytelleet Britannian merivoimien lähteet kertoivat puolestaan, että vakava ydinonnettomuus oli lähellä.

Alukset törmäsivät 3. tai 4. helmikuuta sukelluksissa keskisellä Atlantilla. Britannian kuninkaallisen laivaston HMS Vanguard ja Ranskan merivoimien Le Triomphant ovat molemmat ydinkäyttöisiä sukellusveneitä, joissa oli 16 ydinohjusta ja yhteensä noin 250 merimiestä.

HMS Vanguardin rungossa oli näkyviä lommoja ja naarmuja, kun se vietiin Skotlantiin Faslaneen korjattavaksi. Triomphant nilkutti kolarin jälkeen Brestin satamaan kaikuluotainjärjestelmä pahoin vaurioituneena.

Törmäyksen syytä tutkitaan. Sukellusveneet on varustettu kaikuluotaimilla muiden lähettyvillä olevien alusten havaitsemiseksi.

Britanniassa arvellaan kuitenkin, että alusten huippuluokkainen tutkanpaljastusteknologia oli liian tehokasta ja se esti toisiaan hämääviä sukellusveneitä havaitsemasta toisiaan.

(MTV3-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.