Mainos

Kaksi vangittu lompakkovarkauksista Tampereella ja Helsingissä

Tampereen poliisi kertoo selvittäneensä laajan lompakkovarkaussarjan Helsingissä ja Tampereella. Kaksi ulkomaalaista miestä on vangittu epäiltynä yhteensä 25 varkaudesta.

Varkauksista noin puolet on tapahtunut Tampereella ja puolet Helsingissä. Rötökset ajoittuvat alkuvuoteen.

Juttu menee syyteharkintaan Pirkanmaan syyttäjävirastoon. Ylikonstaapeli Joni LänsipuroTampereen poliisista kertoo, että jos miehet todetaan syyllisiksi, poliisi esittää heidän käännyttämistään Suomesta.

Taskuvarkaiden uhreina ovat yleensä olleet yksin liikkuneet iäkkäät naiset. Joissain tapauksissa varkaat ovat nostaneet rahaa viemillään pankkikorteilla.

Anastetun omaisuuden arvo nousee poliisin mukaan useisiin tuhansiin euroihin. Rahoja ei ole saatu takaisin.

Epäillyt miehet ovat syntyneet vuosina 1971 ja 1975. Poliisin mukaan lompakkovarkaudet loppuivat Tampereella lähes kokonaan sen jälkeen, kun kaksikko otettiin kiinni.

Ylikonstaapeli Länsipuro kertoo, että nyt vangittuja miehiä ei epäillä kaikista Helsingissä ja Tampereella tapahtuneista taskuvarkauksista. Niitä on sattunut viime ja tänä vuonna arviolta toistasataa.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi maalis-huhtikuun vaihteessa neljä muuta miestä, joita epäillään vajaasta paristakymmenestä varkaudesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.