Mainos

Kaksi vangittiin tosi-tv-tähden yrityksen petosjutussa

Oulun käräjäoikeus on vanginnut Sparecom-yritykseen liittyvän petosjutun kaksi pääepäiltyä kuulusteluja varten. Miehiä epäillään kahdesta törkeästä petoksesta ja toista myös velallisen rikoksesta. Vangitsemisista kertoi Ylen Meri-Lapin uutiset.

MTV:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi vuosi sitten huomiota herättäneen it-firman toiminnasta. Tuolloin yritys oli ajettu konkurssiin ja yli sata pienyrittäjää oli tehnyt rikosilmoituksen sen toiminnasta. Nyt tutkintapyyntöjen määräksi kerrotaan 150.

Yrittäjille jäi käteen arvoton rahoitussopimus

Yrittäjät kertoivat Sparecomin myyneen tietojärjestelmiin ja markkinointiin liittyvää palvelua. Yhtiön kaatumisen jälkeen he huomasivat tehneensä rahoitussopimuksen, josta vastineeksi ei saa joko mitään tai sopimuksen kustannukseen nähden jonkin mitättömän arvoisen atk-laitteen.

Yrityksen keulamies Jarmo Puhakka kilpaili vuonna 2005 Diili-tositv-ohjelmassa. Vaikka kisasta ei tullut voittoa, mainetta hyödynnettiin Sparecomin markkinoinnissa. Yrityksen tyyli oli muutenkin näyttävä. Sekä Oulun että Jyväskylän seudulla Sparecomin työntekijät herättivät huomiota muun muassa kalliilla urheiluautoillaan.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.