Mainos

Kaksi vaarallista leluasetta pois myynnistä

Testeissä on havaittu, että kaksi myynnissä olevaa lasten imukuppiaselelua voivat aiheuttaa vammautumisen tai tukehtumisvaaran. Kuluttajia kehotetaan palauttamaan vaaraa aiheuttavat aselelut takaisin ostopaikkaan.

Kuluttajavirasto on on määrännyt kaksi lasten imukuppiaselelua poistettavaksi myynnistä niiden vaarallisuuden vuoksi. Virasto totesi testeissään, että Joker Wild West -jousipyssy voi aiheuttaa vammautumisen ja Special Police Play Set -lelusetin pilli tukehtumisvaaran. Kumpaakaan ei saa antaa lasten leikkeihin.

Lelut voi palauttaa ostopaikkaan ja vaatia hyvitystä kuluttajansuojalain virhesäännösten nojalla. Palautukseen ei tarvita kuittia.

Joker Wild West -jousipyssyä on toimitettu kauppoihin vajaat 3500 kappaletta ja Special Police Play Set -lelupakkausta runsaat 430 kappaletta. Jälkimmäistä on myyty muun muassa Eurokauppa Shop -liikkeissä.

Yhteensä Kuluttajavirasto testasi 11 lelusettiä. Muut olivat turvallisia, mutta kahdeksassa niistä oli puutteita varoitusmerkinnöissä. Näihin leluihin on tehty tarvittavat muutokset tai ne on vedetty pois myynnistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.