Mainos

Kaksi USA:n suurta talousvaikuttajaa eroaa

Valtiovarainministeri Paul O'Neill ja Valkoisen talon talousneuvonantaja Lawrence Lindsey jättävät virkansa.

Yhdysvaltain valtionvarainministeri Paul O'Neill ilmoitti yllättäen tänään, että hän eroaa tehtävästään. Ero tulee voimaan parin viikon kuluessa.

Nimettöminä pysyneiden hallituslähteiden mukaan Valkoinen talo oli vaatinut O'Neillin eroa ja samalla saa lähteä muitakin taloustiimin jäseniä. Lähtijöiden joukossa on muun muassa Valkoisen talon talousneuvonantaja Lawrence Lindsey.

-On ollut etuoikeus palvella kansakuntaa näinä haastavina aikoina, sanoi O'Neill George W.Bushille lähettämässään kirjeessä.

O'Neilliä on arvosteltu siitä, että hän ei ole pystynyt pitämään maan talouden ohjaksia tarpeeksi hyvin käsissään taantuman aikana. Hänen suorasukaiset lausuntonsa ovat ärsyttäneet usein Wall Streetiä sekä Valkoista taloa.

O'Neilliä on moitittu myös siitä, että hän on välillä ylioptimistinen talouden kehityksestä tai sitten liian epämääräinen kannanotoissaan.

O'Neill on ollut vastahangassa presidentti George W. Bushin talouspolitiikan kanssa. Hän on suhtautunut varauksella Bushin kaavailemiin uusiin veroleikkauksiin ja erityisesti mahdollisiin yrityksille suunnattuihin uusiin verohelpotuksiin.

Bush pelkää, että talouden huono tilanne saattaa vaarantaa hänen uudelleenvalintansa vuoden 2004 vaaleissa.

O'Neillin ja Lindseyn mahdollisten seuraajien nimistä ei vielä tänään ollut tietoa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.