Mainos

Kaksi tuhoisaa itsemurhaiskua Pohjois-Irakissa

Pohjois-Irakin kurdialueella tehdyissä itsemurhaiskuissa on kuollut yli 50 ja haavoittunut parisataa ihmistä. Asevarikon räjähdys surmasi puolestaan arviolta 20 ryöstöpuuhissa ollutta irakilaista.

Kahdessa itsemurhaiskussa Pohjois-Irakin kurdialueella on kuollut 56 ihmistä ja noin 200 ihmistä, sanovat Arbilian alueen kurdiviranomaiset. Kuolleiden joukossa kerrotaan olevan myös alueen varakuvernööri.

Iskut tehtiin kahden kurdipuolueen toimistoihin. Toinen itsemurhaiskijä räjäytti ympärilleen kiedotut räjähteet Kurdistanin demokraattisen puolueen (KDP) päämajassa ja toinen suoritti samanlaisen iskun Kurdistanin isänmaallisen liiton PUK:n päämajassa.

Mikään ryhmittymä ei ole ilmoittautunut iskujen tekijäksi, mutta Irakin viranomaiset epäilevät ulkomaisten terroristiryhmien olevan hyökkäysten takana.

Ainakin 20 uhria räjähdyksessä asevarikolla

Ainakin kaksikymmentä irakilaista sai surmansa räjähdyksessä heidän ryöstäessään asevarikkoa.

Irakissa olevien puolalaisjoukkojen tiedottajan mukaan hyökkääjät tunkeutuivat bunkkeriin ja bunkkeri räjähti. Everstiluutnantti Robert Strzelecki arvioi kuolleiden määräksi 20 ihmistä.

Everstiluutnantin mukaan vorot halusivat ryöstää ja varastaa ammuksia bunkkerista. Yhdysvaltain johtaman liittoutuman sotilaita ei loukkaantunut räjähdyksessä, joka sattui aamulla Suomen aikaa Kerbalan kaupungin lounaispuolella.

Liittoutuman sotilaat ovat löytäneet Irakista runsaasti aseita ja ammuksia. Liittoutuman mukaan kaikkia asevarikkoja on mahdotonta vartioida.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.