Mainos

Kaksi terroristiepäiltyä sai syytteet Tanskassa

Poliisin mukaan iskuista pidätetyillä on yhteyksiä terroristiverkosto al-Qaidaan.

Kaksi terroristi-iskun suunnittelusta epäiltyä miestä on saanut syytteet Tanskassa. Kaikkiaan epäiltyjä on yhteensä kahdeksan.

Kaikki epäillyt on pidätetty viime yönä. Heillä on poliisin mukaan kansainvälisiä yhteyksiä, myös al-Qaida-verkostoon.

Pidätettyjen epäillään suunnitelleen hyökkäystä, jossa olisi käytetty räjähteitä.

Laaja ja pitkään valmisteltu pidätysoperaatio tehtiin tänään Kööpenhaminan seudulla.

Kuusi pidätetyistä on Tanskan kansalaisia, mutta kaikilla on turvallisuuspoliisin mukaan ulkomaalaistausta, ja he ovat iältään 19-29-vuotiaita. Heidän joukossaan on poliisilähteiden mukaan ainakin yksi taksikuljettaja ja yksi sähkömies.

Tanskan turvallisuuspoliisin Petin päällikkö Jakob Scharf sanoi pidätettyjen olevan "militantteja islamisteja, joilla on kansainvälisiä yhteyksiä muun muassa johtaviin al-Qaida-jäseniin".

- Meidän käsityksemme mukaan kyse on vakavasta asiasta, Scharf sanoi iltapäivällä pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Hänen mukaansa Pet oli valmistellut kuukausia yöllisiä pidätyksiä.

Pidätettyjä epäillään suunnitelleen hyökkäystä, jossa olisi käytetty räjähteitä. Päätös poliisioperaatiosta tehtiin sen jälkeen, kun turvallisuuspoliisin tietoon oli tullut, että ryhmä säilytti räjähdysherkkiä aineita asuintalossa.

Huoli oikeusturvasta

Oikeusministeri Lene Espersen ei halunnut lähemmin kommentoida pidätyksiä, mutta sanoi pitävänsä huolestuttavana sitä, että maassa on henkilöitä, joilla on halu, tarkoitus ja kyky tehdä terroritekoja.

Tanskan muslimiyhteisö oli tuoreeltaan huolissaan pidätettyjen oikeusturvasta.

- Oikeusturva on tanskalaisen yhteiskunnan turvapilari, jota ei pitäisi horjuttaa, sanoi Musliminuoriso-järjestön puheenjohtaja Imran Shah.

Hän huomautti, että maassa on viime aikoina tehty paljon pidätyksiä terrorismilain nojalla. Suurin osa pidätetyistä on kuitenkin lopulta jouduttu vapauttamaan.

(MTV3-Reuters-STT)

(Seitsemän uutiset 04.09.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.