Mainos

Kaksi terroristiepäiltyä antautui Saksassa 20 vuoden jälkeen

Äärivasemmistolaiseen liikkeeseen kuuluneen pariskunnan epäillään osallistuneen sabotaasi-iskuun berliiniläistä geenitutkimuslaitosta vastaan reilu 20 vuotta sitten.

Kaksi äärivasemmistolaisiksi terroristeiksi epäiltyä ihmistä on antautunut Saksassa viranomaisille lähes 20 vuoden pakoilun jälkeen. Saksan viranomaiset vahvistivat tänään tiedon kahden epäillyn antautumisesta, mistä oli aiemmin kertonut Der Spiegel -lehti.

Saksalaisten lehtien mukaan pidätetyt ovat pariskunta ja molemmat ovat 58-vuotiaita. He ovat kuuluneet Vallankumoussolut (RZ)-nimellä tunnettuun äärivasemmistolaiseen liikkeeseen. Pariskunnan epäillään osallistuneen sabotaasi-iskuun berliiniläistä geenitutkimuslaitosta vastaan 1986. Pariskuntaa ei ole pidätetty, mutta kummankin uskotaan joutuvan oikeuden eteen.

Vallankumoussolut-liike oli yksi ääriosa Saksan nuorison yleistä poliittista radikalisoitumista 1970-luvulla. Pahamaineisin näistä liikkeistä oli RAF (Punainen armeijakunta) eli Baader-Meinhof-ryhmä. Saksassa käydään parhaillaan repivää julkista keskustelua kahden tuomitun RAF:n jäsenen armahtamisesta.

Brigitte Mohnhaupt ja Christian Klar on tuomittu elinkaudeksi vankeuteen, ja he ovat kärsineet tuomiostaan tähän mennessä 24 vuotta. Klar sai tuomion osallisuudesta Saksan työnantajaliiton puheenjohtajan Hanns-Martin Schleyerin murhaan. RAF:n jäsenet sieppasivat ja murhasivat Schleyerin syksyllä 1977. Klar oli tuomion mukaan osallinen myös liittovaltion syyttäjän Siegfried Bubackin ja pankkiiri Jürgen Ponton murhiin.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.