Mainos

Kaksi syytteeseen WinCapitan pääjutussa

Kaksi henkilöä saa syytteen WinCapitan pääjutussa. Heitä syytetään törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta. Toinen syytetyistä on klubin perustaja Hannu Kailajärvi. Toisen vastaajan, naishenkilön, osalta syyttäjä esittää toissijaisesti syytettä avunannosta kyseisiin tekoihin.

Syyttäjien mukaan syyte törkeästä petoksesta perustuu siihen, että GiiClub, WinClub ja WinCapita -nimillä toimineen klubin toiminnasta ja sen tulojen muodostumisesta olisi annettu väärää tietoa suurelle määrälle jäseniä ja siten saatu heidät sijoittamaan klubiin rahaa. Syyte rahankeräysrikoksesta perustuu siihen, että klubin suorittama rahankeräys jäseniltä olisi järjestetty pyramidipelin muodossa.

Syytetyt ovat esitutkinnassa kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

Esitutkintapöytäkirjassa olleista viidestä henkilöstä kolmen osalta syyteharkintaratkaisu siirtyy myöhemmäksi.

Nyt nostetut syytteet ovat vain osa laajaa WinCapita-kokonaisuutta. Muita juttuja on syyteharkinnassa ja poliisi jatkaa tutkintaa useiden eri kokonaisuuksien osalta. Epäiltyinä on muun muassa henkilöitä, jotka keräsivät klubille uusia jäseniä eli toimivat "sponsoreina".

Tästä on kyse

Sijoitusklubin toiminta alkoi vuonna 2003 GiiClubin nimellä. Toiminnan kerrottiin perustuvan laukkavedonlyöntiin. Myöhemmin klubin nimi vaihtui WinClubiksi ja sen jälkeen edelleen WinCapitaksi vuonna 2007.

Noin 10 000 ihmistä sijoitti sijoitusklubi WinCapitaan yhteensä yli sata miljoonaa euroa.

Poliisin mukaan esitutkinnassa on selvinnyt, ettei toiminnan aikana kuitenkaan tehty tuottoisaa vedonlyöntitoimintaa tai valuuttakauppaa. Sijoittajat houkuteltiin mukaan antamalla väärää tietoa toiminnasta ja tulojen muodostumisesta.

Sijoitusklubin varat ovat olleet peräisin jäsenten omista sijoituksista.

Korvausvaatimuksia on nyt esittänyt yli 2 200 henkilöä ja heidän esittämiensä korvausvaatimusten yhteismäärä on tällä hetkellä yli 37 miljoonaa euroa.

MTV3:n Uutiset kertoi ensimmäisenä klubiin kohdistuvista pyramidipeliepäilystä syyskuussa 2007.

(MTV3)

Lue myös:

MTV3 Katsomon uutisarkisto 23.9.2007:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.