Mainos

Kaksi suurta sotaharjoitusta eteläisessä Suomessa

Suomen tämän vuoden suurin sotaharjoitus järjestetään ensi viikolla Itä-Uudellamaalla. Läntisen maanpuolustusalueen pääsotaharjoitukseen Myrsky 97:ään osallistuu vajaat 9 000 sotilasta ja puolustusvoimien raskainta kalustoa.

Maanantaista perjantaihin jatkuvassa harjoituksessa testataan johtamistaitoja ja eri aselajien yhteistoimintaa. Joukot toimivat pääasiassa Elimäen, Lapinjärven, Liljendalin, Pernajan, Myrskylän, Artjärven, Orimattilan, Nastolan ja Iitin alueella.

Ilmavoimien tämän vuoden suurin lennostoharjoitus puolestaan alkaa perjantaina eteläisen Suomen alueella. Satakunnan lennoston johtaman harjoituksen pääpaino on ilmapuolustusjoukkojen ilmavalvonnan ja hävittäjätorjunnan johtamisessa. Samalla harjoitellaan yhteistoimintaa Läntisen maanpuolustusalueen ja ilmailulaitoksen kanssa.

Viikon mittaiseen Kilpi 97 -harjoituksen osallistuu yksiköitä myös Karjalan lennostosta, Tukilentolaivueesta ja ilmavoimien viestikoulusta. Pääosa 900 osallistujasta on reserviläisiä. Harjoitukseen osallistuu enimmillään 25 erilaista lentokonetta. Vilkkain lentotoiminta rajoittuu 6.-10. lokakuuta alueelle Tampere-Halli-Utti-Helsinki.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.