Mainos

Kaksi suurta kannabisviljelmää löytyi Turun seudulta

Poliisi suoritti tehostettua huumausaineiden kenttävalvontaa Turussa heinäkuun lopussa Down By The Laituri -festivaalin viikolla. Sen tuloksena paljastui kymmeniä kannabiksen käyttö- ja viljelyrikoksia.

DBTL- tapahtuman aikana Turun kaupungin alueella ja Turun lähiympäristössä suoritetun valvonnan tuloksena Turun pääpoliisiasemalla toimiva huumerikosyksikkö ja huumausaineiden kenttävalvontaryhmä tutkii nyt kahta laajaa kannabiksen viljelytapausta, joista toista tutkitaan törkeänä huumausainerikoksena. Valvonnan perusteella on epäiltynä huumausainerikoksista tai huumausaineen käyttörikoksista yli 60 henkilö, joista nk. ensikertalaisia eli ensimmäistä kertaa rikoksesta kiinni jääneitä yli 40.

Epäillyistä on ollut kiinniotettuna tai pidätettynä kymmenkunta epäiltyä ja kolme epäiltyä on määrätty matkustuskieltoon.

Poliisi on takavarikoinut käyttäjiltä kymmeniä muutaman gramman marihuanaeriä ja lisäksi yksittäisiä pieniä määriä muita huumausaineita. Viljelytapauksiin liittyen poliisi on takavarikoinut Turussa ja Piikkiössä sijaitsevista yksityisasunnoista runsaasti erilaista kannabiksen viljelyyn liittyvää välineistöä, kuten valaisimia, kasvualustoja jne. Törkeään huumausainerikokseen liittyen on takavarikoitu mm. 17 kappaletta noin 1,5 metrin korkuista Cannabis Sativa- kasvia.

Kaikki rikokset eivät ole paljastuneet DBTL-tapahtumassa, vaan sen aikana suoritetussa tehovalvonnassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.