Mainos

Kaksi Suomen Pankin arvokuljetusryöstöstä epäiltyä kiinni

Kaksi Suomen Pankin pihassa tapahtuneesta arvokuljetusryöstöstä epäiltyä on otettu kiinni Espanjassa. Barcelonasta tavattuja miehiä epäillään Turussa tapahtuneen ryöstön lisäksi arvokuljetusauton ryöstöyrityksestä Liedossa.

Nyt kiinni otetut ovat olleet pakosalla viime lokakuusta, jolloin poliisi esti Liedossa suunnitellun arvokuljetusauton ryöstön. Paikalta otettiin kiinni 11 ihmistä, mutta kaksi rikoksesta epäiltyä pääsi pakenemaan.

- Nyt kiinni otetut ovat Liedon tapauksessa ydintekijöitä ja mahdollisesti sellaisia myös Turun tapauksessa. Liedossa toinen heistä pakeni ajoneuvosta, jolla ryöstö oli tarkoitus tehdä, rikostarkastaja Teijo Ristola keskusrikospoliisista kuvaili tänään.

Molemmat kiinni otetut ovat Ruotsin kansalaisia. Heidän jäljilleen päästiin kansainvälisen tutkijaryhmän avulla.

- Ruotsin poliisi on kartoittanut heidän aikaisempia liikkeitään, ja tiedossa oli myös, että osa teosta epäillyistä matkusti Suomeen Barcelonan kautta, Ristola sanoo.

Miesten epäillään kuuluvan rikoskoplaan, joka suunnitteli Liedossa arvokuljetusauton ryöstöä. Aiemmin helmikuussa saman koplan epäillään ryöstäneen arvokuljetusauton Suomen Pankin pihassa Turussa. Turusta ryöstäjät saivat saaliikseen huomattavan summan rahaa.

Vielä kaksi pakosalla

Turun ja Liedon tapauksia on tutkittu poliisissa viime talvesta lähtien, ja tutkinta jatkuu edelleen. Syytteen nostamisen määräaika on maaliskuun alussa, mutta todennäköisesti tutkintaan haetaan lisäaikaa.

- Tiukkaa tekee, ja todennäköisesti ihan siihen mennessä valmista ei tule. Tässä on suomalaisia, ruotsalaisia ja virolaisia epäiltyjä, joten jo pöytäkirjan käännöstyö on hankala pala, Ristola sanoo.

Jutussa on vangittu toistaiseksi 21 ihmistä, joista kaksi on vielä karkuteillä. Vangittuja epäillään ainakin törkeästä ryöstöstä ja sen yrityksestä, törkeästä veropetoksesta, ampuma-aserikoksesta, moottorikulkuneuvojen käyttövarkauksista, rekisterimerkintärikoksista ja väärennyksistä.

Kotietsinnöissä ryhmän käytöstä on löytynyt muun muassa räjähdysaineita, väärennettyjä matkustusasiakirjoja, aseita ja todisteita pimeän työvoiman välittämisestä.

Viimeksi Liedon ryöstöyrityksestä epäilty jäi kiinni marraskuussa Thaimaassa. Silloin kiinni jäänyt oli suomalaismies.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.