Mainos

Kaksi suomalaista saarroksissa Machu Picchulla

Machu Picchulle saarroksiin jääneiden turistien joukossa on kaksi suomalaista. MTV3:n uutiset saavutti Jussi Vainion ja Kim Paanasen kävelemästä kohti inkalinnoituksen lähellä olevaa Aguas Calientesin kaupunkia.

- Helikopterit eivät pääse tulemaan sinne Machu Picchulle, missä meitä oli reilu parisataa henkeä jumissa. Kävelemme kohti Aguas Calientesia, missä kaikki muutkin ihmiset odottavat helikopterikyytiä. Sitä ei kyllä ole tulossa vähään aikaan koska on niin huono sää. On pilvistä ja sataa, Vainio kertoo.

Jopa yli 2 500 turistia on yhä tulvan ja maanvyöryjen saartamana muinaisella Machu Picchulla ja sen lähellä. Rankkasateissa ja niiden aiheuttamissa vyöryissä on tähän mennessä kuollut jo seitsemän ihmistä.

Vainion mukaan heidän vaellusryhmällään on kaikki hyvin.

- Meillä on ollut hyvä tuuri matkassa. Me teimme neljän päivän inkavaelluksen, eli vaelsimme inkojen muinaista reittiä Machu Picchulle. Siellä oli matkalla ollut muutamia kivivyöryjä, joissa oli kuollut yksi turisti ja yksi opas.

Toistaiseksi vain noin 125 ulkomaalaista turistia on onnistuttu pelastamaan alueelta. Evakuointien hidas eteneminen on vaikuttanut turistien mielialaan.

- Tuolla on muutamia ryhmiä, jotka ovat tehneet sen saman vaelluksen, eivätkä ole saaneet muuta ruokaa kuin aamupalan ja eilen jotain. Siellä rupeaa pikkuhiljaa olemaan joillain pinna kireällä. Eikä täällä kauhean hyvin saanut nukuttua, koska nukuimme parisataa ihmistä hotellin lattialla.

- Pitää olla kärsivällinen nyt kun helikoptereihin pitää laittaa nimet listalle. Ensiksi viedään vanhemmat ja ihan lapset. Ja sitten sen jälkeen vasta me nuoret ja keski-ikäiset. Meidän vuoromme saattaa tulla vasta neljän päivän tai viikon kuluttua.

23-vuotiaat maailmanympärimatkalaiset eivät kuitenkaan valita, sillä Machu Picchulle päästiin vaikeuksista huolimatta.

- Tänne Peruun tultiin katsomaan Machu Picchua ja se nähtiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.