Mainos

Kaksi saksalaista lääkejättiä yhdistymässä

Lääkeyhtiö Schering on ilmoittanut pitävänsä saksalaisen lääke- ja kemianyhtiö Merckin tarjousta vihamielisenä.

Saksalainen lääke- ja kemianyhtiö Merck on tehnyt lähes 15 miljardin euron tarjouksen saksalaisesta Schering-lääkeyhtiöstä. Merck vahvisti asian tänään.

Kahden suunnilleen samankokoisen lääkeyhtiön fuusiosta syntyisi yritys, joka yltäisi noin 11 miljardin euron vuotuiseen liikevaihtoon.

Schering on ilmoittanut pitävänsä Merckin tarjousta vihamielisenä. Yhtiön mukaan yhdistymisestä ei ole käyty neuvotteluja. Schering on pitänyt myös Merckin tarjoamaa hintaa oli liian halpana.

Merckin tarjous merkitsee 77 euron osakekohtaista hintaa Scheringistä. Merck aikoo maksaa kauppasumman käteisellä.

Merck odottaa, että yhdistymisellä voidaan saavuttaa 500 miljoonan euron vuotuiset synergiaedut. Fuusio on määrä saada päätökseen vuoteen 2009 mennessä.

Scheringillä on tuotantoa myös Suomessa, sillä se osti vuonna 1996 Leiraksen. Yhtiön Turun-tehtailla valmistetaan pääasiassa hormonikierukoita. Scheringillä on toimintaa myös Helsingissä. Scheringin Suomen-toiminnoissa työskentelee noin 700 työntekijää. Koko Scheringin palveluksessa on noin 26000 työntekijää. Merck työllistää noin 29000 henkilöä.

Saksan lääketeollisuuden fuusiot alkoivat jo kahdeksan vuotta sitten, jolloin Hoechst ja ranskalainen Rhone-Poulenc yhdistyivät Aventis-yhtiöksi. Sittemmin Sanofi osti Aventiksen ja syntyi Sanofi-Aventis.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.