Mainos

Kaksi pyrkii Japanin pääministeriksi

Japanin pääministerikilpaan on ilmoittautunut kaksi ehdokasta: ulkoministeri Keizo Obuchi ja entinen valtiosihteeri Seiroku Kajiyama. Pääministeriehdokkaat keventäisivät verotusta ja luopuisivat velan lyhentämisestä.

Obuchi ja Kajiyama ilmoittivat molemmat asettuvansa ehdokkaiksi liberaalidemokraattisen puolueen (LDP) puheenjohtajaksi. Käytännössä hallitsevan LDP:n puheenjohtajasta tulee samalla Japanin pääministeri.

Obuchi johtaa LDP:n suurinta ryhmää ja näytti olevan menossa kohti helppoa voittoa, ennen kuin Kajiyama tuli mukaan kilpaan. Kajiyama taas on rahamarkkinoiden suosikki uudeksi pääministeriksi, ja hänen uskotaan olevan valmis ankariin toimiin Japanin talouden kunnostamiseksi. LDP äänestää uudesta puheenjohtajasta 24. heinäkuuta.

Pääministerikilpailuun ilmoittautuneet ehdokkaat vetoavat japanilaisiin samoilla lupauksilla kuin eroava pääministerikin: veronkevennyksillä. Ulkoministeri Keizo Obuchin tai maan entisen valtiosihteerin Seiroku Kajiyaman toimiessa pääministerinä taloutta elvytettäisiin nimenomaan veronalennuksilla.
Kolmas ehdokas, terveysministeri Junichiro Koizumi, puolestaan heikentäisi valtion roolia talouspolitiikan hoitajana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.