Mainos

Kaksi psykiatria arvioimaan Breivikiä

Poliisi on kuulustelllut Norjan viimeviikkoiset veriteot tunnustanutta Anders Behring Breivikiä toisen kerran tänään. Aiemmin häntä oli kuulusteltu vain kerran, heti iskujen jälkeen lauantaina.

Behring Breivik kuljetettiin Ilan vankilasta kuulusteluihin panssaroidussa autossa. Vankilassa häntä on pidetty eristyksissä.

Syyttäjän mukaan kuulustelussa käytiin läpi Behring Breivikin viimeksi antama lausunto.

— Käymme läpi hänen edellisen kuulustelunsa, joka on hyvin pitkä, yli 50 sivua. Uusien kysymysten aika on seuraavassa kuulustelussa joskus ensi viikolla, kertoi syyttäjä Hjort Kraby.

Behring Breivikin mielenterveyttä arvioimaan on nimitetty kaksi psykiatria. Heidän tehtävänään on selvittää, onko Behring Breivik rikosoikeudellisesti vastuussa teoistaan.

Norjan yleisradion NRK:n mukaan psykiatrien on määrä saada työnsä päätökseen marraskuun alkuun mennessä. Behring Breivik saa kuitenkin itse päättää, suostuuko hän arvioitavaksi. Tähän asti hän on kieltäytynyt psykiatrisista tutkimuksista.

Asianajajan mukaan Behring Breivik ei luota norjalaisiin asiantuntijoihin ja on vaatinut saada puhua ulkomaalaisille eksperteille.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.