Mainos

Kaksi poikaa saa syytteen Kirkkonummen koulu-uhkauksesta

Kaksi ylivieskalaista koulupoikaa joutuu käräjäoikeuteen uhkausviestin pistämisestä internetiin. 15-vuotiaat pojat viittasivat viestissä Jokelan kouluammuskeluun ja väittivät, että seuraava kohde on Kirkkonummen yläaste.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalskeen mukaan pojat syyllistyivät perättömään vaaranilmoitukseen. Syyte käsitellään Ylivieskan käräjäoikeudessa.

Uhkausviesti oli laitettu Jokelan koulusurmissa menehtyneiden muistolle perustetulle sivustolle viime marraskuussa. Pojat tunnustivat teon Espoon poliisin esitutkinnassa ja kertoivat tehneensä sen ajattelemattomuuttaan.

Espoon poliisin Kirkkonummen yksikkö tutki poikien käyttämällä Sturmgeist-nimimerkillä julkaistuja viestejä laittomana uhkauksena, mikä on perätöntä vaaranilmoitusta raskaampi rikos. Apulaisvaltakunnansyyttäjän mukaan teko ei kuitenkaan täytä laittoman uhkauksen tunnusmerkistöä.

Nettiuhkailu aiheutti Kirkonkylän koulukeskuksessa varotoimia ja ylimääräisiä kustannuksia kunnalle. Oppilaille annettiin lupa lähteä kotiin, jolloin suuri osa oppilaista poistui koulusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.