Mainos

Kaksi pidätetty postimiehen surmajutussa Pohjois-Irlannissa

Kaksi miestä on pidätetty Belfastissa Pohjois-Irlannissa katolisen postimiehen surmajutussa. Surmatyön tekijäksi on tänään ilmoittautunut protestanttinen äärijärjestö.

20-vuotias Daniel McColgan ammuttiin varhain lauantaina, kun hän oli tulossa työpaikalleen protestanttien asuttamassa osassa Belfastia. Kaksi naamioitunutta pyssymiestä ampui häntä useita kertoja ja pakeni paikalta.

"Punaisen käden puolustajat", jota pidetään kahden protestanttisen ääriliikkeen peitejärjestönä, on ilmoittanut ampuneensa McColganin. Järjestö on julistanut kaikkien katolisten postityöntekijöiden olevan "sallittuja kohteita". Jo perjantaina järjestö ilmoitti, että kaikki protestanttisissa kouluissa opettavat katolilaiset ovat "sallittuja kohteita".

Pohjois-Irlannin poliisipäällikkö Ronnie Flanagan sanoi, että McColganin surmaaminen oli "kammottava murha, kauhistuttavan raukkamainen murha". Britannian Pohjois-Irlannin asioiden ministeri John Reid puolestaan sanoi, että Pohjois-Irlannissa on 30 vuotta jatkuneiden väkivaltaisuuksien jälkeen "rinnakkaisessa maailmankaikkeudessa eläviä ihmisiä, jotka pitävät normaalina lähteä ulos tappelemaan poliiseja vastaan ja heittelemään palopommeja ja happopommeja".

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.