Mainos

Kaksi pidätetty Patrian lahjusepäilyn esitutkinnassa

Keskusrikospoliisi tutkii epäiltyä lahjusrikosta puolustus- ja ilmailukonserni Patriassa. Forbes.com kertoo, että uutistoimisto AFP:n haastatteleman poliisilähteen mukaan tutkinnan yhteydessä on pidätetty kaksi henkilöä.

Esitutkinnan tarkoituksena on selvittää, onko konserniin kuuluva yhtiö tai jotkut sen henkilöstöstä harjoittaneet lahjontaa, kun yhtiön 155 mm:n kenttätykkien valmistusteknologiaa on myyty Egyptiin. Myyjänä oli Patrian entinen konserniyhtiö Patria Weapon Systems Oy.

Julkisuudessa viime vuonna olleiden väitteiden mukaan kaupanteossa käytettiin ns. voitelurahoja. Esitutkinnassa selvitetään mm. näiden väitteiden todenperäisyyttä. Esitutkinta asiassa käynnistettiin poliisin aloitteesta.

Patria-konsernissa tehtyjen rakennemuutosten seurauksena Patria Weapon Systems Oy:n toiminta on lakannut ja yhtiö maaliskuun lopusta lähtien sulautunut osaksi Patria Land & Armament Oy:tä.

Myös yrityssalaisuuden rikkomista tutkitaan

Patria Weapon Systems Oy, nykyinen Patria Land & Armament Oy, on puolestaan pyytänyt poliisia tutkimaan, onko kyseisistä teknologiansiirtokaupoista kerrottu julkisuuteen tavalla, joka rikkoisi tai paljastaisi yhtiön yrityssalaisuusluonteisia tietoja.

KRP tutkii asiaa epäiltynä yrityssalaisuuden rikkomisena.

Kummastakaan esitutkinnasta ei toistaiseksi tiedoteta tämän yksityiskohtaisemmin, KRP:stä todetaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.