Mainos

Kaksi pelastuslauttaa löytyi tyhjinä

Kadonneelle suomalaiskalastusalukselle kuuluneet pelastuslautat on todettu tyhjiksi.

Talvimyrsky

Toinen lautoista oli kaatunut. Turun meripelastuskeskuksen mukaan pelastuslauttojen ajelehtiminen on melkoisen varma merkki siitä, että kalastusalus Kingston on uponnut. Myös aluksen uppoamispaikka on jo melko tarkkaan tiedossa.

Uusikaupunkilainen Kingston on yli 30-metriä pitkä ja siinä oli nelihenkinen miehistö. Alus katosi eilisen lumimyrskyn aikana Ahvenanmaan luoteispuolella. Miehistön jäsenistä kaksi oli suomalaisia ja kaksi virolaisia.

Vielä kello 16.15 ei ollut varmaa tietoa siitä, onko lautoilla ihmisiä. Toinen lautoista oli ilmeisesti kaatunut. Pelastustoimet on kuitenkin aloitettu löytöpaikalla. Kingstonin pelätään uponneen Selkämerellä eilen. Uusikaupunkilainen alus nelihenkisine miehistöineen katosi torstain lumimyrskyn aikana Ahvenanmaan luoteispuolella.

Kingstoniin saatiin viimeksi yhteys eilen puolenpäivän aikaan lähellä Finngrundetin majakkaa, joka sijaitsee Ruotsin rannikon edustalla noin sata kilometriä Gävlestä koilliseen. Merivartioston mukaan ruotsalaiset meripelastajat havaitsivat tänään Finngrundetin lähistöllä dieselöljyvanan. Paikalta löydettiin myös puuritilä ja muuta puutavaraa.

Merivartiosto arvioi tänään kello 14, että Kingston on melko suurella todennäköisyydellä uponnut. Kingstonin oli määrä palata kalastusmatkaltaan Laupusten kalasatamaan tänä aamuna. Aluksen etsinnät aloitettiin kello 11.30.

Kingston

Ruotsin ja Suomen meripelastajat etsivät Kingstonia tai sen pelastusvenettä Finngrundetin seudulla edelleen iltapäivällä. Etsintöihin otti osaa Ruotsista kolme ilma-alusta sekä pinta-aluksia, Suomesta puolestaan lentokone ja helikopteri.

Kingstonia etsittiin tänään myös kaikista Ahvenanmaan hätäsatamista. Eilisillan lumimyrskyn aikana tuulen nopeus kohosi Ahvenanmaalla 20 metriin sekunnissa. Myrsky mm. viivästytti Kapellskärin ja Maarianhaminan välillä liikennöivää lauttaa kolme tuntia.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.