Mainos

Kaksi ministerikoplaa valmistelemaan budjettia

Valtion budjetin kehysten ja energiaveroratkaisujen valmistelua ryhdytään ohjaamaan kahdessa "ministerikoplassa". Koplista päätettiin torstaina hallituksen neuvonpidossa.

Kumpaakin koplaa johtaa valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.). Kehyskoplassa mukana ovat hallintoministeri Jouni Backman (sd.), eurooppaministeri Ole Norrback (r.), ympäristöministeri Pekka Haavisto, maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilä (sit.) ja kulttuuriministeri Claes Andersson (vas.).

Energiaveroratkaisuja pohtivassa ryhmässä ovat Niinistön lisäksi sisäministeri Jan-Erik Enestam (r.), vihreän liiton puheenjohtaja Satu Hassi, kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäki (sd.) ja Hemilä. Vasemmistoliiton edustaja jäi vielä neuvottelussa auki.

Kehyskopla ohjaa virkamiestyötä, jolla luodaan kehykset ensi vuoden budjetille. Koko hallitus kokoontuu kehysriiheen 3. maaliskuuta, ja sen jälkeen ryhdytään varsinaisesti laatimaan budjettiesitystä.

Viime päivinä keskustelussa ovat olleet esillä jälleen mahdolliset budjettileikkaukset. Valtiovarainministeri Niinistö vakuutteli keskiviikkoisessa tiedotteessaan, ettei mitään leikkauslistoja ole tekeillä.

Valtiovarainministeriö arveli jo viime kesänä, ettei budjettitasapainoa ole saavutettavissa vielä ensi vuonna. Vaje lienee jossain 15:n ja 20 miljoonan markan välillä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.