Mainos

Kaksi miestä pidätetty suomalaisnaisen raiskauksesta Kyproksella

Kaksi jordanialaissyntyistä miestä on pidätetty epäiltynä suomalaisnaisen raiskauksesta ja raiskauksen yrityksestä Famagustan kaupungissa Kyproksella sunnuntaina.

Suomalaisnaiset olivat lomailemassa Limassolilaisessa hotellissa kun he tapasivat 26- ja 19-vuotiaat epäillyt. Miehet tarjoutuivat lauantai-iltana viemään naiset läheiseen Agia Napan kaupunkiin juhlimaan. Autossa paluumatkalla hotellille epäillyt alkoivat kärttää naisilta seksiä. Naisten kieltäydyttyä miehet kiihdyttivät nopeutta ja pysäyttivät Pervolan alueelle, jossa he raiskasivat 20-vuotiaan naisen. Toinen nainen pääsi pakenemaan paikalta ja ilmoitti tapahtumasta poliisille.

Viranomaislähteiden mukaan on mahdollista, että molemmat miehet raiskasivat naisen, mutta vasta DNA-näytteet varmistavat asian.

Molemmat naiset ovat jo palanneet Suomeen ja palaavat Kyprokselle mahdolliseen oikeudenkäyntiin.

Suomalaisten kimppuun ei yleensä hyökätä

Ulkoministeriön konsuliasioiden yksikön päällikkö Pasi Tuominen kertoo, että suomalaisiin kohdistuva väkivaltarikollisuus ulkomailla on hyvin harvinaista. Tilastojen mukaan viime vuonna fyysisen väkivallan kohteeksi joutui kaikkiaan 77 suomalaista, kun Suomen edustustoja on 90 maassa. Kaikki tapaukset eivät kuitenkaan tule ulkoministeriön tietoon. Esimerkiksi Ruotsissa ei ole tilastojen mukaan suomalaisiin kohdistunut yhtään väkivaltatapausta. Sama tilanne on Yhdysvaltain tilastoissa. Tuominen pitää epätodennäköisenä, ettei yksikään suomalainen olisi näissä maissa joutunut väkivallan kohteeksi.

Tilastojen ykkönen on Tallinna, jossa tuli viime vuonna 11 suomalaiseen kohdistuvaa väkivaltatapausta ulkoministeriön tietoon. Suosittu Bangkok tulee perässä.

Yleisimmin suomalaiseen kohdistuva väkivaltarikos on ryöstö tai pahoinpitely, mutta harvinaisissa tapauksissa myös raiskaus. Ulkoministeriön Pasi Tuominen kertoo, että osittain omalla käytöksellä ja alkoholilla on osuutta väkivaltatapuksiin, mutta läheskään aina näin ei kuitenkaan ole.

- Kannattaa tutustua ulkoministeriön matkustustiedotteeseen. Jos siinä sanotaan, että jotakin aluetta kannattaa välttää, siihen on vankat perusteet. Eikä sitten kannata lähteä etsimään kovin suuria elämyksiä seikkailemalla tietyissä maissa pimeän aikaan - erityisesti kun siihen yhdistetään vielä alkoholinkäyttö. Se on jo sitten vaarallista, Tuominen muistuttaa.

Ulkoministeriön matkustustiedotteessa listataan maita, joissa matkustamista ulkoministeriö kehottaa välttämään. Tällaisia maita ovat esimerkiksi Somalia, Irak ja viime aikojen tapahtumien jälkeen myös Georgia. Kyprosta pidetään rauhallisena yleisesti ottaen rauhallisena lomakohteena.

(MTV3-Cyprus Mail)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.