Mainos

Kaksi miestä kuoli soravyöryssä

Kaksi miestä kuoli työtapaturmassa Ikaalisten Kurkelan soranottopaikalla myöhään eilisiltana. Kaivinkoneenkuljettajina työskennelleet miehet hautautuivat maavyöryn alle, kun kuopan reunaan sorasta ja kivistä muodostunut lippa sortui.

Hämeen työsuojelupiirin mukaan työmaalla rikottiin työsuojelumääräyksiä. Miehet olivat vyöryn alkaessa vaihtamassa työvuoroa. Omaa vuoroaan lopettamassa ollut mies istui kaivurin hytissä ja toinen oli koneen hoitotasolla. Heidän päälleen putosi noin kymmenen metrin korkeudesta ainakin sata kuutiometriä soraa ja kiviä. Vyöry oli niin voimakas, että kaivinkoneen hytti murskautui. Toinen miehistä kuoli välittömästi ja toinen elvytyksen jälkeen tapahtumapaikalla. Molemmat olivat yli 25-vuotiaita ja perheellisiä.

Onnettomuus sattui kello 22. Hälytyksen tekivät soranottopaikalla olleet muut työntekijät. Sorakuopalla otettiin kiviainesta murskaimeen.

Ylitarkastaja Veikka Toivonen Hämeen työsuojelupiiristä kertoi, että onnettomuuskuopan reunalle oli muodostunut kaivuutöiden seurauksena 3-5 metriä paksu sora- ja kivilippa, jonka pituutta on jälkikäteen vaikea arvioida. Lisäksi kuopan reuna oli pystysuora.

-Säännösten mukaan kuopan rintaus saisi olla kaltevuudeltaan korkeintaan 60 astetta, eikä lippoja saisi päästää muodostumaan. Työsuojelupiiri keskeytti työt sorakuopalla kahdesta soranottokohdasta siihen asti, kunnes kyseiset paikat saadaan turvallisuusmääräysten mukaisiksi. Siihen saakka maata saa kaivaa vain sorakuopan keskeltä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.