Mainos

Kaksi miestä kivitettiin aviorikoksesta Iranissa, yksi pääsi pakoon

Kaksi aviorikoksesta tuomittua miestä on kivitetty kuoliaaksi Iranissa. Kolmas onnistui keplottelemaan itsensä ulos kuopasta, johon hänet oli haudattu, ja hän selvisi hengissä. Maan oikeuslaitos on vahvistanut kivitykset.

Kivitykset tehtiin maan koillisosassa sijaitsevassa Mashhadin kaupungissa viime vuoden lopussa. Miehillä oli ollut suhde naimisissa olevien naisten kanssa.

Iranin islamilaisen lainsäädännön mukaan aviorikoksesta voi yhä saada kivitystuomion. Nainen haudataan olkapäitään myöten maahan, minkä jälkeen häntä saa kivittää vapaasti. Mies haudataan vain vyötäröön. Jos tuomittu pääsee ylös, hän selviää hengissä.

Oikeuslaitoksen johtaja ajatollah Mahmud Hashemi keskeytti vuonna 2002 kivitysteloitusten toimeenpanon. Tästä huolimatta ainakin viisi iranilaista on tiettävästi kivitetty kuoliaaksi neljän viime vuoden aikana.

EU tuomitsi miesten kivitykset ja vaati Irania lopettamaan tuomioiden toimeenpanon. EU:n puheenjohtajamaan Tshekin mukaan nyt ilmi tullut tapaus on huolestuttava askel taaksepäin.

Iranissa on ollut viime kuukaudet parlamentin käsittelyssä uusi rikoslaki, jossa kivitystuomioista luovuttaisiin.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.