Mainos

Kaksi menehtyi tulipalossa Lahdessa

Kerrostaloasunnon raju tulipalo on vaatinut kahden ihmisen hengen tapaninpäivän aamuna Lahdessa. Lisäksi palokunta joutui evakuoimaan kymmeniä saman porraskäytävän asukkaita.

Porraskäytävän kautta pelastautumista yrittäneet nuori mies ja nainen ovat menehtyneet kerrostalon tulipalossa varhain tapaninpäivän aamuna Lahden Liipolan kaupunginosassa. Raju tulipalo alkoi talon ensimmäisen kerroksen yksiöstä.

Surmansa saaneet, vuonna 1977 syntynyt mies ja 1983 syntynyt nainen asuivat talon parvekkeettomassa asunnossa viidennessä kerroksessa. Toinen surmansa saaneista pääsi savun ja liekkien läpi aina porraskäytävän alatasanteelle asti ja toinen menehtyi toisen kerroksen tasanteelle.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä ja on ottanut kiinni alakerran yksiössä asuneen keski-ikäisen miehen. Mies oli poliisin mukaan poistunut paniikissa asunnostaan. Hänet tavoitettiin lähistöllä olevasta kerrostaloasunnosta. Mies itse ei tehnyt hälytystä.

-Tutkimukset ovat alkuvaiheessa, mutta vaikuttaa siltä, että palo on alkanut tupakoinnista. Mitään tahallisuuteen viittaavaa ei toistaiseksi ole tullut ilmi. Alkoholilla lienee osuutta tapahtumaan, sanoi tutkimuksia johtava päivystävä komisario Jorma Halme.

Lahden pelastuslaitos sai hälytyksen aamulls kello 6.38, ja ensimmäiset yksiköt olivat paikalla viidessä minuutissa. -Liekit löivät jo viiden metrin päähän porraskäytävän puolella. Yksiön ikkunoista nousseet liekit olivat miltei toisen kerroksen tasolla. Onni onnettomuudessa oli se, että portaan viidestätoista asunnosta osa oli joulunajan takia tyhjänä, sanoi päivystävä palomestari Heikki Suomalainen.

Palokunta pelasti tikkaiden ja tikasauton avulla ylempien kerrosten parvekkeiden kautta 17 henkilöä. Heistä kaksi sai lievän savumyrkytyksen. Pelastuneille järjestettiin kokoontumispaikka viereisen talon tiloihin ja mahdollisuus kriisiapuun. Tarvitseville evakuoiduille järjestetään myös tilapäismajoitus.

Tulipalossa menehtyneiden kahden nuoren viidennen kerroksen yksiössä ei ollut parveketta. Paloviranomaiset eivät osaa varmuudella sanoa, olisivatko he pelastuneet jäämällä asuntoonsa.

Kaikki porraskäytävän asunnot saivat pahoja savu- ja nokivaurioita. Isännöitsijä Ahti Pasilan mukaan korjaustyöt saattavat kestää pitkään. -Rahallisia vahinkoja on toistaiseksi mahdoton arvioida, sanoi Pasila.

Samassa kerrostalossa mutta toisessa portaassa paloi viime tammikuussa ylimmän kerroksen yksiö. Silloin palossa menehtyi yksi ihminen.

Hennalassakin paloi kerrostalohuoneisto

Lahdessa sattui aamuyöstä toinenkin asuntopalo Hennalan kasarmialueella olevassa kerrostalossa.

Asunnossa ollut pariskunta pääsi kuitenkin omin voimin ulos. Kolmannessa kerroksessa olevan asunnon makuuhuone tuhoutui täysin.

Rakennuksen muut asukkaat eivät joutuneet vaaratilanteeseen, sillä hälytys tuli riittävän ajoissa. Myös Hennalan kerrostalopalon todennäköinen syy oli tupakointi.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 26.12.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.