Mainos

Kaksi matkustajakonetta maahan Venäjällä

Venäjällä kaksi matkustajakonetta on pudonnut lähes samanaikaisesti. Koneissa oli yhteensä liki sata ihmistä. Venäjän hätätilaministeriö ei sulje pois terrorismin mahdollisuutta. Putoamisten epäillään liittyvän Tshetshenian tuleviin vaaleihin.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on määrännyt turvallisuuspalvelun tutkimaan onnettomuuksia.

Myöhään eilen Tupolev 134 katosi tutkasta matkallaaan Moskovasta Volgogradiin. Koneen peräosa löytyi myöhemmin pienen kylän lähistöltä parinsadan kilometrin päässä Moskovasta etelään. Matkustajien ja miehistön lopullinen kohtalo on vielä epäselvä, koneeessa oli tiettävästi 42 ihmistä. Viranomaisten mukaan koneesta oli kuultu räjähdys ennen putoamista.

Vain minuutteja ensimmäisen onnettomuuden jälkeen Tupolev 154 katosi tutkasta matkalla Moskovasta Mustanmeren rantakaupunkiin Sotshiin. Koneesssa arvioidaan olleen 46 ihmistä. Matkustajkone ehti ilmoittaa kaappauksesta hetkeä ennen katoamistaan. Uutistoimisto DPA:n mukaan koneen palava hylky on löydetty pellolta lähellä Rostovia.

Muutaman minuutin välein tapahtuneiden onnettomuuksien jälkeen presidentti Vladimir Putin määräsi maan turvallisuuspalvelun tutkimaan onnettomuuksia. Hallituslähteiden mukaan turvallisuuspalvelu sotkeutuu tutkimuksiin vain, jos olosuhteet ovat epäilyttäviä. Tupolevien putoamisten epäilläänkin liittyvät Tshetsheniassa viikonloppuna järjestettäviin presidentinvaaleihin. Turvatoimia on jo kiristetty kaikilla Venäjän lentokentillä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.