Mainos

Kaksi loukkaantui risteilyaluksen palossa Tukholmassa

Kaksi risteilyaluksen miehistön jäsentä on saanut savumyrkytysoireita risteilyaluksen palossa, joka roihusi tänään Tukholman Frihamnenissa. Muutoin palosta selvittiin henkilövahingoitta.

Tukholman pelastuslaitos sai hälytyksen laivalta klo 14.37. Osa aluksella olleista matkustajista evakuoitiin nopeasti.

Viranomaisten mukaan kyseessä oli maltalaisomisteinen Zenith-matkustajalautta, jossa oli palon syttymishetkellä 1 600 matkustajaa. Suurin osa matkustajista oli espanjalaisia ja portugalilaisia.

Palon aikana suurin osa matkustajista oli palon syttyessä jo sisällä laivassa. Yhteensä 2000 matkustajaa kuljettava alus oli tullut aamulla Liettuasta ja se oli myöhemmin lähdössä Tukholmasta Tallinnaan.

Aftonbladetin mukaan jotkut matkustajista olisivat hypänneet veteen, mutta tietoja ei vahvistettu. Pelastusviranomaisten mukaan ainakaan palohenkilökunta ei joutunut auttamaan veden varaan joutuneita. Hitsaustöitä tehneet savumyrkytysoireita saaneet kaksi miestä vietiin sairaalahoitoon.

Palokunnan ja poliisin mukaan tulipalo syttyi laivan pohjakannella, keulaosassa. Palon syttymissyyksi epäillään hitsauskipinää. Sitä sammuttamassa olleet hitsaajat saivat savumyrkytyksen ja heidät vietiin sairaalaan. Matkustajat säilyivät palosta kuitenkin vahingoitta.

Pelastustyöt lopetettiin noin viideltä paikallista aikaa, ja matkustajat pääsivät palaamaan alukseen.

Tallink-Siljan Suomen alukset käyttävät Frihamnenin viereistä Värtanin satamaa.

Vuonna 1992 valmistettu Zenith on ollut myös aikaisemmin osallisena onnettomuuksiin. Viime toukokuussa alus ajoi karille lähellä Kööpenhaminaa. Viime vuonna se törmäsi puolestaan Kreikassa Pireusin satamassa Aegean Pearl -aluksen kanssa. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut onnettomuudessa, mutta alus sai vaurioita.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.