Mainos

Kaksi kuollut ampumisvälikohtauksessa Porvoossa

Kaksi ihmistä on kuollut Porvoon McDonald'sin pihalla yökahden aikaan tapahtuneessa ampumisvälikohtauksessa.

Lisäksi yksi ihminen on vakavasti loukkaantunut. Hänet on kuljetettu Helsinkiin sairaalahoitoon. Poliisi on ottanut kiinni kolme henkilöä, joista yhtä epäillään tekijäksi. Epäilty ampuma-ase, käsiase, löytyi kolmikon autosta.

Teosta epäilty on 41-vuotias porvoolaismies. Kuolleet olivat kotoisin Askolasta ja syntyneet vuosina 1982 ja 1965. Kriittisessä tilassa oleva uhri on loviisalainen vuonna 1982 syntynyt mies. Sekä uhrit että epäilty ovat suomalaisia. He eivät tunteneet toisiaan entuudestaan.

MTV:n tietojen mukaan uhrit olisivat olleet liikkeellä avoautolla. Avoauto oli autokaistan jonossa kiinniotettujen autoa edellä.

Rikoskomisario Peter Fagerholm Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo, että kiinniotetut tavoitettiin Porvoon moottoritieltä pian tapahtuman jälkeen ilmeisesti silminnäkijähavaintojen perusteella. Hänen mukaansa kiinniotto sujui rauhallisesti.

Fagerholmin mukaan useat sivulliset joutuivat vaaraan ammuskelun aikana.

- Siellä on ollut muitakin ihmisiä, ulkopuolisia todistajia, joita nyt kuullaan. Eli uhrien ja tekijöiden lisäksi muitakin oli paikalla, Fagerholm sanoo.

Todistajien kuulustelut ovat Porvoossa parhaillaan kesken.

Motiivi ilmeisesti riita jonossa

Välikohtaus sai alkunsa ilmeisesti riidasta hampurilaisravintolan autokaistalla.

Hampurilaisravintolan yrittäjäomistaja Hannu Nurmi kertoo riidan syntyneen asiakkaiden välille. Tapahtumahetkellä autokaistalla oli muutama auto.

Ravintolan työntekijät ovat kunnossa. Nurmen mukaan poliisit selvittävät parhaillaan tapahtumien kulkua valvontakameroiden nauhoitusten avulla.

Komisario Peter Fagerholm pitää riitaa mahdollisena motiivina, mutta korostaa, että selvittelyt ovat vielä pahasti kesken.

Porvoon McDonald's sijaitsee noin kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Sen autokaista on auki ympäri vuorokauden.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.