Kaksi kuoli Togon maajoukkueen väijytyksessä

Kaksi henkilöä menetti henkensä Togon jalkapallomaajoukkueen jouduttua väijytyksen kohteeksi eilen Angolassa. Afrikan mestaruusturnaukseen matkalla olleen joukkueen maalivahti Kossi Agassa kertoi ranskalaiselle radiokanavalle, että pelaajille kerrottiin joukkueen apuvalmentajan ja tiedottajan kuolleen.

Togon jalkapalloliiton edustajat ovat päättäneet tapauksesta järkyttyneitä pelaajia kuunneltuaan, että maa vetäytyy huomenna alkavasta Afrikan mestaruusturnauksesta. Togon oli määrä pelata avausottelunsa maanantaina Ghanaa vastaan.

Togon suurin tähti, joukkueen kapteeni ja Englannin Valioliigassa pelaavan Manchester Cityn hyökkääjä Emmanuel Adebayor kiirehti Angolasta pois jo tänään.

Afrikan jalkapalloliiton CAF:n tiedottajan Kodjo Samlanin mukaan aiempi tieto siitä, että myös joukkueen bussinkuljettaja olisi kuollut, on väärä.

Kaikkiaan yhdeksän Togon maajoukkueen jäsentä haavoittui, kun bussia kohti avattiin konekivääreillä tuli epävakaalla Cabindan alueella. Bussi oli juuri ylittänyt Angolan ja Kongon demokraattisen tasavallan rajan. Väijytyksen otti vastuulleen Cabindan vapautusliikkeeksi julistautuva FLEC, jonka mukaan kohteena olivat joukkuetta saattaneet sotilaat.

(MTV3 - STT - AP - Reuters - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat