Mainos

Kaksi kuoli piirityksessä Pietarsaaressa

Kaksi miestä kuoli kerrostaloasunnossa sattuneessa räjähdyksessä Pietarsaaressa tänä aamuna. Miehet olivat uhanneet aamuyöllä räjäyttää talon ja poliisi joutui evakuoimaan talon asukkaat. Viiden tunnin piirityksen jälkeen miehet räjäyttivät omatekoisen pommin. Piiritysdraamassa oli ainekset suurkatastrofiin, sillä räjähdyksessä tuhoutuneesta kerrostaloasunnosta löytyi runsaasti räjähteitä, polttoaineita ja käsiaseita. Lisäksi toinen kuolleista miehistä tunsi räjähdysaineet hyvin.

Poliisi sai aamuyöllä kello neljän aikaan tiedon siitä, että asunnossa oli jotain uhkaavaa meneillään. Tieto uhkauksesta saatiin kolmannen henkilön välityksellä. Miehet uhkasivat räjähteillä taloa ja sen asukkaita.
-Myös poliisia uhattiin, jos poliisi ryhtyisi johonkin toimiin, kertoo komisario Hans Snellman Pietarsaaren poliisista.

Poliisi ryhtyi välittömästi evakuoimaan talon asukkaita ja piirittämään rakennusta. Talo sijaitsee Permon kaupunginosassa runsaan kilometrin päässä Pietarsaaren keskustassa ja siinä on kaikkiaan parikymmentä asuntoa. Asukkaat kerrostalosta ja naapurissa olevasta omakotitalosta saatiin evakuoitua parissa tunnissa.

Poliisi yritti saada yhteyttä asunnossa olleisiin miehiin megafonin ja puhelimen avulla, mutta yritys ei onnistunut. Kello 9.25 asunnosta kuului kova pamaus ja ovesta tulvi savua. Poliisi uskaltautui uusien räjähdysten pelossa sisälle taloon vasta puoli tuntia pamauksen jälkeen. Asunnossa olleet kaksi miestä löydettiin kuolleina lattialta. Toinen miehistä oli 37-vuotias ja toinen 28-vuotias.

Toinen surmansa saaneista miehistä asui vuokralla asunnossa ja toinen oli tiettävästi tämän tuttava.
-Parhaillaan yritetään selvittää, oliko alkoholilla tai huumaavilla lääkkeillä jotain osuutta tapahtumiin, sanoo Snellman.

Tutkinta keskusrikospoliisille

Poliisin mukaan räjähdys vahingoitti pahoin asuntoa, mutta talon muut asunnot eivät vaurioituneet. Tapahtuman tutkinta siirrettiin tänään keskusrikospoliisille. MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan poliisi tunsi miehet ja tiesi heidät vaarallisiksi.
(STT-MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.