Mainos

Kaksi kuoli mielenosoituksessa Kosovossa

Kosovossa mielenosoitus Kfor-joukkoja vastaan on päättynyt kahden ihmisen kuolemaan.

-

Väkivaltaiseksi muuttunut mielenilmaus järjestettiin eilen illalla Pohjois-Kosovossa sijaitsevassa Leposavicin kaupungissa, joka on belgialaisten rauhanturvaajien valvonnassa. Mielenosoituksella vastustettiin Nato-johtoisten rauhanturvaajien läsnäoloa Kosovossa.

Sotilasliitto Naton edustajan mukaan yksi serbimielenosoittajista sai surmansa belgialaisten rauhanturvaajien varoituslaukauksista. Toinen protestoija puolestaan kuoli sydänkohtaukseen. Belgialainen Kfor-joukkojen upseeri vahvisti myöhemmin tänään, että kohtalokkaan laukauksen ampui belgialainen rauhanturvaaja.

Välikohtaus alkoi, kun YK:n poliisit olivat pidättäneet rikollisena pitämänsä serbin Leposavicissa. Vihainen miesjoukko piiritti belgialaisten rauhanturvaajien tukikohdan, sytytti kolme ajoneuvoa tuleen ja kivitti lähellä olevan YK-rakennuksen ikkunoita. Uutistoimisto Tanjugin mukaan mielenilmaukseen osallistui noin tuhat serbiä. Ilmapiiri Leposavicissa on edelleen kireä. Kaupunki sijaitsee aivan Kosovon pohjoisosassa ja se on ainoa Kosovon alueista, jonka asukkaista enemmistö on yhä serbejä.
(MTV3-Reuters-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.