Mainos

Kaksi israelilaispoikaa surmattiin Länsirannalla

Ilmapiiri kiristyi entisestään Länsirannalla, kun kahden surmatun israelilaispojan ruumiit löydettiin varhain aamulla luolasta lähellä Tekoan siirtokuntaa. Niin Israel kuin palestiinalaisetkin tuomitsivat surmat.

Ariel Sharon kasvattaa suosiotaan

Israelin pääministerin Ariel Sharonin mukaan palestiinalaiset ovat surmien takana. Hänen mielestään teko osoittaa palestiinalaisväkivallan laajentumista. Myös palestiinalaisten rauhanneuvottelija Saeb Erekat tuomitsi surmat: "palestiinalaisten itsehallinto ei hyväksy lasten tai siviilien surmaamista olivat he sitten palestiinalaisia tai israelilaisia".

Tiistaina kadonneiden poikien ruumiit löydettiin Tekoan siirtokunnan läheltä Länsirannalla. Armeijalähteiden mukaan 14-vuotiaat pojat oli kivitetty ja hakattu kuoliaiksi. Yhdysvaltain Israelin-suurlähettilään Martin Indykin mukaan toinen pojista oli Yhdysvaltain kansalainen. Uutistoimisto Reutersiin yhteyttä ottanut nimetön soittaja ilmoittautui syylliseksi surmiin islamistisen järjestön nimissä.

Soittajan mukaan kyseessä oli kosto maanantaina Gazassa tapahtuneesta neljä kuukautta vanhan vauvan surmasta, johon Israelin armeija syyllistyi, ja lauantaina tapahtuneesta islamistisen Jihadin aktivistin kuolemasta. Ilmoitukselle ei ole kuitenkaan saatu vahvistusta.

Poliisi sanoo epäilevänsä, että palestiinalaiset - ehkä varkaat - kivittivät israelilaispojat kuoliaiksi ja työnsivät heidän ruumiinsa aavikkoluolaan Tekoan siirtokunnan lähellä, 13 kilometriä Jerusalemista etelään. Siirtokunnan turvallisuuspäällikkö Dov Weinstock sanoi Israelin radiolle uskovansa, että tappajat saattoivat olla hetken mielijohteesta toimineita varkaita, jotka käyttivät tappamiseen kiviä.

Siirtokunnasta oli yöllä varastettu satakunta vuohta. Puolustusministeri Binyamin Ben-Eliezerin mukaan Israel rankaisee surmaajia. -Jahtaamme heidät yksi kerrallaan, hän sanoi. Israelin radio kertoi, että 15 palestiinalaista oli pidätetty kuulusteluja varten.

(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.