Mainos

Kaksi Finnairin konetta oli lähtökiidossa risteävillä radoilla

Finnairin Tokioon aikonut lentokone joutui keskeyttämään lähtökiitonsa sen takia, että risteävältä kiitoradalta oli lähdössä samaan aikaan toinen yhtiön kone kotimaanlennolle Kemiin. Tapaus sattui tänään illansuussa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Finnairin tiedotuspäällikön Usko Määtän mukaan varsinaista vaaratilannetta ei syntynyt. Normaalina varotoimena lennonjohto pyysi Tokion-konetta keskeyttämään lähtökiitonsa.

Kotimaan Kemin-lennon DC-9-kone oli lähtökiidossaan niin paljon kovemmassa vauhdissa, että sen annettiin nousta pysäyttämättä. Tokioon mielinyt raskas MD-11-matkustajakone jarrutti Määtän mukaan "suhteellisen rauhallisesti" ja pysähtyi hyvissä ajoin ennen risteävää kiitotietä.

Jarrutus oli kuitenkin siinä määrin voimakas, että sen jälkeen piti tehdä normaalimenettelyn mukainen tekninen tarkastus. Koneen arvioitu lähtöaika oli sen vuoksi kuusi tuntia myöhässä alkuperäisestä aikataulusta eli noin klo 23. Tokion-koneen jarrut vaihdettiin. Lisäksi vaihdettiin kaksi rengasta, jotka olivat tyhjenneet varotoimena niiden lämpötilan kohottua jarrutettaessa.

Määttä ei tässä vaiheessa halunnut ottaa kantaa siitä, mitä aiheutti yllättävän tilanteen. Tutkimusta tehtiin illalla vielä Finnairin omassa piirissä. Tapauksesta tehdään raportti ilmailuviranomaisille, jotka päättävät kuinka laajan tutkimuksen he tekevät. Helsinki-Vantaan lentoasemalla ei Määtän mukaan satu usein vastaavanlaisia tapauksia, muualla maailmassa kyllä. Tokion koneessa oli 207 matkustajaa ja Kemin koneessa 60.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.