Mainos

Kaksi eri totuutta - näin kuvaajat kommentoivat kuviaan tuotantoeläimistä

Samalta tuotantoeläintilalta kuvattiin kaksi toisistaan poikkeavaa videomateriaalia. Videoiden herättämistä mielikuvista keskusteltiin maanantaiaamun Huomenta Suomessa. 

Toinen videomateriaali oli Oikeutta eläimille Ry:n nettisivuillaan jakamaa yöaikana salaa kuvattua videota ja toinen samalta tilalta päiväaikaan Maaseutumedian Hannu Koiviston kuvaamaa materiaalia. 

- Tällainen tapa, että tiloille mennään ilmoittamatta, on ainut tapa saada rehellistä kuvaa, jossa tila näyttäytyy sellaisena kun se siellä oikeasti on, Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille Ry:stä sanoo. 

Hänen mukaansa Oikeutta elämille Ry:n vierailuja on yritetty sopia etukäteen, mutta käytännössä eteen on tullut aina yllättäviä esteitä. 

Sekä yöllä että päivällä kuvatussa videossa näkyy kuvaa samalta tuotantoeläintilalta. 

- Kuvassa näkyy selvästi, miten vasikalta on viety emo sekä sikojen ahtaat ja likaiset tilat. Olennaista on, millaisissa tiloissa sikoja pidetään, Muurimaa kuvailee yöllä kuvattua videota. 

Hannu Koiviston päivällä kuvatussa materiaalissa vasikka juo samassa juottamossa kuin yövideolla. 

- Siinä näkyy koko juottamo ja iloisesti hyppivät vasikat. Sioilla on hyvin tilaa ja isännällä hyvä suhde hoidettaviinsa, Koivisto kuvailee omaa videotaan. 

- Ei ole kahta erilaista totuutta. Kun kuvataan suoralla spotilla, se näyttää ankeuden korostettuna. Valokuvalla pystytään valehtelemaan ja tässä on tehty niin, Koivisto kommentoi aktivistien kuvaamaa videota.

- Tarkoituksemme ei ole väittää, että jokainen eläin voi huonosti. Niin kauan kun eläimen asema on tuotannossa se mikä se on, niin tullaan näkemään tällaisia kuvia. Pyrkimyksemme on auttaa ihmisten suhdetta eläimiin. Tämä on yhteiskunnallinen asia, Muurimaa toteaa.

Juttua muutettu 22.12. klo 19.10: Rikkinäinen videolinkki korjattu

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.