Mainos

Kaksi elokuvatyylistä murtoa samana yönä - Poliisi tutkii murtojen yhteyttä toisiinsa

Poliisi tutkii Järvenpään Prismaan ja Hämeenlinnan Prisman Elisa-liikkeeseen tehtyjen murtojen yhteyttä toisiinsa.

Hämeenlinnan Tiiriössä sijaitsevan Prisma- tavaratalon kanssa samassa kiinteistössä olevaan Elisa- liikkeeseen murtauduttiin lauantaina aamuyöllä kello puoli kahden aikaan. Tekijät olivat rikkoneet rakennuksen kattoluukun, josta he olivat laskeutuneet köydellä Elisan liiketiloihin. Tekijät anastivat liikkeestä matkapuhelimia, nettitikkuja ja liittymäkortteja.

Samana yönä kello 02.30 - 04.30 välillä murtauduttiin myös kattoikkuna rikkomalla ja sen kautta köyden varassa liiketilaan laskeutumalla Järvenpään Prismaan. Varkaat veivät mukanaan peliautomaateista haltuunsa saamiaan kolikoita muutaman tuhannen euron arvosta.

- Esitutkinnassa tarkastelemme, onko muualla Suomessa tapahtunut samanlaisia murtoja. Yhteys Järvenpään murtoon voi olla, tai sitten kyseessä on puhdas sattuma, sanoo tutkinnanjohtaja Ari Turunen Kanta-Hämeen poliisilaitokselta.

Turunen on myös kuullut köyden käytöstä murrossa Iisalmessa.

Hämeenlinnassa murron tekninen tutkinta on vasta alkuvaiheessa, minkä takia poliisi ei vielä kerro, onko tekijöistä saatu valvontakamerakuvaa. Myös Järvenpään Prisman murron tekninen tutkinta on kesken. Tämän hetkisten tietojen mukaan tekijät eivät kuitenkaan tallentuneet valvontakameran kuviin.

Sen sijaan Keski-Uudenmaan poliisi epäilee, että yhden murtomiehen DNA:ta oli jäänyt Järvenpään Prismaan, kun tekijästä oli vuotanut verta hänen pudottuaan useita metrejä kiipeilyn yhteydessä.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.