Mainos

Kakkonen jäi kakkoseksi - silti ylpeä miljoonasta äänestä

Vihreiden Pekka Haavisto on tyytyväinen äänisaaliiseensa, vaikka vastaehdokas Sauli Niinistön potti olikin täysin ylivoimainen. Haavisto vakuuttaa, että kisasta jäi hyvä tunnelma.

– On kyllä ylpeä olo. Miljoona ääntä plakkarissa ja on ollut hienoa kokea tämä toinen kierros. Tappioni ei ole tappio suomalaiselle suvaitsevaisuudelle, sillä kampanjassa mukana olleet ovat avanneet uudenlaisen keskustelukulttuurin. Uskon, että he jatkavat sitä aktiivisena, Haavisto sanoo.

Haaviston kampanja innosti erityisesti nuoria, taiteilijoita ja artisteja mukaan politiikkaan.

– Olen sanonut koko kampanjan ajan, että omaa ehdokasta saa kehua, mutta toista ei saa haukkua. Jatkossa kannattaa käyttää oma energia niihin asioihin, joita pitää tärkeinä, esimerkiksi kiusaamisen vastustamiseen ja lähimmäisten rakastamiseen.

Haavisto näkee tuoneensa politiikkaan uusia asioita.

– Moni on tullut sanomaan, että ensimmäistä kertaa hän ymmärtää mistä politiikassa puhutaan. Argumentointi ja sivistynyt keskustelu ovat olleet asioita, joita he ovat kaivanneet. Lisäksi puhuttiin paljon arvoista ja pidin tilaisuuksia, joissa ihmiset koskettavasti kertoivat omista kokemuksistaan.

Haavisto on erityisen tyytyväinen siihen, että hän on pystynyt vaikuttamaan ihmisiin.

– Se on jäänyt hyvin mieleen, kun eräs tyttö tuli halaamaan minua messuilla ja hän kertoi, että uskaltaa olla nyt se ihminen, mikä on.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on puhunut myös kakkoseksi jääneen Haaviston kanssa. Keskustelun kerrotaan sujuneen hyvässä hengessä.

(MTV3)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.