Mainos

Kajaanin teatterille lisärahaa

Kajaanin kaupunginteatterin pitkät lomautukset tai suuret irtisanomiset on vältetty. Teatteri saa lisärahaa.

Kajaanin kaupunginteatterin ja kaupungin museoiden toiminta ensi vuonna varmistetaan talven aikana hyväksyttävällä kaupungin lisätalousarviolla. Kajaanin kaupunginvaltuusto päätti asiasta budjettikokouksessaan.

Päätöksen taustalla on kulttuuriministeri Tanja Karpelan ilmoitus siitä, että Kajaanin kaupunginteatteri tulee saamaan lisää valtionapua. Eduskunnan valtiovarainvaliokunta sopi viime viikolla budjettimuutoksesta, jolla alueteattereille ohjataan 600 000 euroa harkinnanvaraista avustusta.

Alun perin kaupunginteatterille esitettiin ensi vuodelle puoli miljoonaa euroa tämänvuotista pienempää toimintaraamia. Se olisi merkinnyt puolen vuoden mittaisia lomautuksia teatterin henkilöstölle tai yli kymmenen henkilön irtisanomista. Kovan julkisen kohun myötä lisärahaa teatterille löytyy lopulta niin valtiolta kuin kaupungilta. Lopulliset euromääräiset päätökset lisärahoituksesta tehdään myöhemmin osapuolten välisissä neuvotteluissa.

Päätös ei kuitenkaan merkitse säästöpäätösten täydellistä peruuttamista. Kajaanilaisten taidelaitosten johtajat uskoivat, etteivät valtion tuki ja lisätalousarvion eurot riitä kattamaan kaikkiaan säästöjä.

-Tilanne on vielä avoinna, ja kyllä tässä varmasti joudutaan vielä säästöjä pohtimaan. Joka tapauksessa on tämä päätös pieni helpotus, teatterinjohtaja Ilkka Laasonen arvioi valtuuston kokouksen yhteydessä. Pitkäksi venyneessä kaupunginvaltuuston viimeisessä kokouksessa löytyi lisärahaa myös Kajaanin pallohallin toiminnan turvaamiseksi. Kaupunki tukee hallin toimintaa ensi vuonna 50000 eurolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.