Mainos

Kajaanin runoviikko on vuoden festivaali

Viime vuonna Finland Festivalsin vuoden festivaalin tittelin vei Kuopio tanssii ja soi.

Kajaanin runoviikko on valittu Finland Festivalsin vuoden 2007 festivaaliksi. Järjestön mielestä Runoviikko on saavuttanut korkealla taiteellisella profiilillaan vahvan ja omaleimaisen aseman suomalaisten festivaalien joukossa, ja osaltaan auttanut lausuntataiteen ja runouden uuteen nousuun.

Viime kesänä kolmenkymmenen vuoden ikään ehtinyt Kajaanin runoviikko on Suomen runotapahtumista vanhin.

Tulevana kesänä festivaalin teema on Valta. Sen ympärillä tutkitaan rahan, rakkauden, uskonnon ja demokratian merkitystä vallankäytössä runon, teatterin, tanssin ja musiikin keinoin.

Suven runoilija on puolestaan Paavo Haavikko, jonka monisyisestä tuotannosta Suomen lausuntaliiton taiteilijat valmistavat ensi-illan. Luvassa on lisäksi esityksiä muun muassa Saarikosken, Södergranin ja Shakespearen runoudesta, mutta myös uusi runo, uudet esittäjät ja esittämistavat pääsevät näkyville.

Finland Festivals on Suomen tärkeimpien kulttuuritapahtumien kattojärjestö. Se nimeää vuosittain vuoden festivaaliksi tapahtuman, joka on tehnyt poikkeuksellisen vahvaa ja korkeatasoista työtä normaalin toimintansa kehittämiseksi, uuden sisällön luomiseksi ja palveluiden parantamiseksi.

Viime vuonna Finland Festivalsin vuoden festivaali oli Kuopio tanssii ja soi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.