Mainos

Kajaanin runoviikko juhlii

Huomenna alkaa 25. Kajaanin Runoviikko Sana ja Sävel. Runoviikon uusi taiteellinen johtaja Antti Virmavirta on koonnut ohjelmiston, jossa tarjolla on uusia tuulia, mutta tilaa on jätetty myös vanhoille traditioille.

Yksi juhlinnan kohde Kajaanissa on syksyllä 75 vuotta täyttävä taiteilijaprofessori Veikko Sinisalo, joka vuosikymmenten ajan on kuulunut tapahtuman kantaviin voimiin.

Kesäiseen ja 350-vuotiaiseen Kajaaniin kokoontuu suuri joukko maamme eturivin taiteilijoita. Lauantai-illan 25-vuotisjuhlassa mukana ovat mm. Esko Salminen, Heikki Kinnunen, Kalle Holmberg, Tapio Liinoja ja Pedro Hietanen.

Monipuolisen viikon aikana Rea Mauranen paljastaa nuoren tytön tuntoja 50- ja 60-luvulta, Taisto Reimaluoto etsii Jumalan kauneutta Paavo Rintalan teksteihin perustuvassa monologissa ja Pertti Sveholm kertoo millaista on olla mies ja runoilija.

Veikko Sinisalo -kilpailun viime vuonna voittanut Mika Piispa on tehnyt tapahtumaan myös oman esityksen.

Musiikki on vahvasti esillä tapahtuman aikana runojen ohella. Musiikkitarjonta ulottuu Sibelius-viulukilpailun voittaja Sergei Khachatryanista Pepe Willbergiin.

Viiden päivän aikana tapahtumia on yli 40, joista Runoviikon perinteistä runkoa ovat Eino Leino -iltamat, Runoduathlon ja kirkkoilta, jossa puheen pitää arkkipiispa Jukka Paarma. Maakunnat kohtaavat -kilpailussa kuusi eri puolilta Suomea olevaa lausuntaryhmää kamppailee 10 000 markan palkinnosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.